Anasayfa /  Politika /  Saadet partisi

Karamollaoğlu AKP'nin zamlarını Neşet Ertaş'ın anısıyla eleştirdi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı videoda AKP'nin vergilere ve mallara uyguladığı zamları eleştirdi.

Abone ol
Abone ol 22 Ağustos 2019 23:16

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karmollaoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden AKParti'nin ekonomiyi zamlarla düzeltme çabasını eleştiren bir video yayınladı.

AKP'nin çalışan ve memur kesimine vermekte cimrilik ettiği zamları vergi ve mallara gelince cömert bir şekilde uyguladığını ifade eden Karamollaoğlu, "İktidar ne yazık ki memura, işçiye, çalışana bu zamları vermezken, tabi çiftçi de arkasından gelecek kullanılan mallara, vergiye geldiği zaman gayet cömert davranıyor" dedi.

Sigaraya uygulanan zammı da eleştiren ve sigaraya yapılan bu tür zamlarla milletin sigarayı bırakmayacağını belirten Karamollaoğlu, "Sigaraya konulan maktu vergi zammı yüzde 37. Tabi sigara içmediğim için bilemiyorum da verdikleri bilgiye bakılırsa, 17 liraya çıkmış bazı sigaralar, 17 lira! Aslında zamla bu, sigara alışkanlığının önüne geçilebilseydi çoktan bu millet, sigara içmekten vazgeçerdi" ifadelerini kullandı.

Ayrıca sigaraya uygulanan zam tarifesini Türk Halk Müziği sanatçı merhum Neşet Ertaş'ın bir anısı üzerinden anlatarak eleştiren Karamollaoğlu, şu ifadelere yer verdi:

Tabi latife olsun siye söylüyorum. Merhum Neşet Ertaş, tiyatrolara vesairelere gidilirken, artık eski ücretlerin yetersiz olduğunu görünce zam yapmak istemişler, onu cevabı 'buraya daha çok genç geliyor, gençlerin cebindeki sigara parasına göz dikmem' demiş, zamma razı olmamış. Şunu iktidar çok iyi bilmeli ki bu ülkede ekonomi zamlarla düzelmez."


Yorumlar