Anasayfa /  Foto Galeri

Karadut Özü faydaları nedir? Karadut Özü neye iyi gelir?

Karadut Özü faydaları nedir? Karadut Özü neye iyi gelir? Karadut özü, yazın yetişen sağlıklı bir meyve olan karaduttan yapılan ve birçok hastalıkta takviye olarak kullanılan bir üründür. Aynı zamanda suyla karıştırıldığında yaz aylarında serinlemek ve zinde kalmak için tüketilebilecek en güzel alternatif besinlerden olan karadut özü neye iyi gelir, faydaları nelerdir gelin birlikte bakalım.

Karadut Özü faydaları nedir? Karadut Özü neye iyi gelir? - Sayfa 1

Yaz aylarında yetişen karadut, sandığınızdan çok daha faydalı bir meyve. Karadut içeriğindeki C, K ve E vitaminleri sayesinde vücutta etkili bir antioksidan görevi görür. Ayrıca bağırsak sorunları yaşayanlarda da tavsiye edilen karadut özü, hazımsızlıklar uyku problemlerine kadar birçok rahatsızlığa derman oluyor. Peki karadut özü nasıl kullanılır, daha başka faydaları nelerdir? İşte merak edenlere, karadut özünün faydaları ve kullanımına dair detaylar…

Karadut Özü faydaları nedir? Karadut Özü neye iyi gelir? - Sayfa 2

Karadut özünün faydaları nelerdir? 
İçerisinde tiamin, sodyum, niasin, potasyum bulunan karadut, değeri yüksek mineraler de içerir. Karadut, bakır, demir, magnezyum, mangan, selenyum, çinko yanında beta karoten açısından zengin bir besindir.

Karadut Özü faydaları nedir? Karadut Özü neye iyi gelir? - Sayfa 3

Bu bağlamda karadut özü nezle grip gibi hastalıklara karşı vücudu korur.

Karadut Özü faydaları nedir? Karadut Özü neye iyi gelir? - Sayfa 4

Kemikleri güçlendirir.