Anasayfa /  Foto Galeri

Karadeniz müziğinin hüzünlü sesi Kazım Koyuncu anılıyor

'Şair Ceketli Çocuk' olarak tanınan müzisyen, söz yazarı, oyuncu ve aktivist Kazım Koyuncu, bugün, ölüm yıldönümünde anılıyor. Karadeniz müziğinin hüzünlü sesi Koyuncu'nun hayatı ve fotoğrafları...

Karadeniz müziğinin hüzünlü sesi Kazım Koyuncu anılıyor - Sayfa 1

Kazım Koyuncu, nüfusa geç kaydedildiğinden dolayı resmi doğum tarihi 10 Mayıs 1972 olsa da 7 Kasım 1971'de Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Yeşilköy'de doğdu. Cavit Bey ve Hüsniye Hanımın 6 çocuğundan 5'incisi olarak dünyaya gelen sanatçı, babaannesinden masallar, Kemençeci Yaşar lakabıyla tanınan Yaşar Turna'dan türküler dinleyerek büyüdü.

Karadeniz müziğinin hüzünlü sesi Kazım Koyuncu anılıyor - Sayfa 2

Okumayı çok seven, müziğe ortaokul yıllarında babasının aldığı mandolinle başlayan Koyuncu, futbolla ilgilendi ve köydekilerin aksine sıkı bir Trabzonspor taraftarı oldu. Koyuncu, 1989'da köyünden ayrılarak İstanbul Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi Bölümü'ne kayıt yaptırdıysa da üniversitede pek parlak bir öğrencilik dönemi geçirmedi.

Karadeniz müziğinin hüzünlü sesi Kazım Koyuncu anılıyor - Sayfa 3

Sanat tutkusu ağır basan ve müzik çalışmalarına o yıllarda ağırlık veren Koyuncu, 1992'de Ali Enver'le birlikte Dinmeyen isimli müzik gurubunu kurarak profesyonel müziğe adım attı.

Karadeniz müziğinin hüzünlü sesi Kazım Koyuncu anılıyor - Sayfa 4

Tiyatro oyunlarına da müzik yapan sanatçı 1993'te okulu bıraktı. Koyuncu, daha sonra okulu bırakma kararına ilişkin sorulan bir soruya, "Zor dönemler, o okulu bitirip kaymakam falan olacaksın ya da kendi istediğin işi yapacaksın ama hep soru işaretleri olacak, sonu nereye varacak? Bu tercihlerden soru işaretli olanını tercih ettim" cevabını vermişti.