Anasayfa /  Hava durumu

Kar yağışı bazı yolların kapanmasına neden oldu : İşte o yollar

Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgelerde bazı yollar kapandı. Sürücüler mahsur kaldı. İşte o yollar..

Abone ol
Abone ol 07 Ocak 2017 21:53

Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgelerde bazı yollar kapandı. Sürücüler mahsur kaldı. İşte o yollar...

Bolu Dağı'nda kar yağışı ve yoğun sis 

D-100 karayolu Bolu Dağı kesiminde etkili olan yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü.

D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar yağışı ve sis ulaşımda aksamalara neden oluyor. 

Bakacak, Karanlıkdere, Heyelan ve viyadükler mevkilerinde yoğun sis yüzünden görüş mesafesi yer yer 20 metreye kadar düştü. Karayolları ekipleri, bölgede tuzlama ve küreme çalışmaları yapıyor. 

Karayolları ekipleri, zor anlar yaşayan sürücüleri, ışıklı tabelalar ve hız konusunda dikkatli olmaları yönünde uyardı. 

Öte yandan, kar yağışı, D-100 karayolunun ve TEM otoyolunun Düzce kesimi, Bolu Dağı geçişi, kent merkezi, D-655 Batı Karadeniz bağlantı yolunun Tepeköy mevkisi ile Yığılca, Gölyaka ve Kaynaşlı ilçelerinde aralıklarla devam ediyor. 

Bursa-İzmir karayolu ulaşıma kapandı

Bursa-İzmir karayolunda, 45. kilometrede kayan iki yolcu otobüsü nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle dün geceden itibaren ulaşımın güçlükle sağlandığı Bursa-İzmir karayolu, 45. kilometrede 2 yolcu otobüsünün kaymasının ardından trafiğe kapandı. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ulaşımın güçlükle sağlandığı Bursa-İzmir karayolunda, 45. kilometredeki Karacaoba mevkisinde 2 yolcu otobüsünün kaymasının ardından trafik durdu. 

İzmir yönüne giden araçlar karayolunda uzun araç kuyrukları oluşturdu. Mahsur kalan araçlardaki vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi Kızılay ve Karacabey Kaymakamlığı yiyecek paketi gönderdi.

Kar ve tipinin yanı sıra araç kuyrukları yüzünden kurtarma ekipleri, çalışmalarını güçlükle sürdürüyor.

Sürücülere ATV ile kumanya dağıtılıyor

Alınan bilgiye göre, Bursa-İzmir karayolunda, ulaşımın durması ve uzun araç kuyrukları oluşması üzerine, yolda kalanlara AKUT, AFAD, Türk Kızılayı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ATV ile kumanya dağıtıyor.

Tüm arama kurtarma ekiplerinin seferber olduğu karayolunda kayan tırın yoldan çekilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. 

Öte yandan Bursa Valisi İzzettin Küçük'ün talimatıyla AFAD bünyesinde bir kriz merkezi oluşturuldu. Merkezde, ihtiyaçlar doğrultusunda yolda kalanlara yardımlar koordine ediliyor.

Saatlerdir bekliyorlar

Yolda mahsur kalan tır şoförü Riyat Kahraman, Ankara'dan geldiğini belirterek, saatlerden beri beklediğini söyledi. 

Kahraman, "Kazayla ilgili bilgim yok ama saat 10.00'dan beri yol kapalı. Tam biraz ilerledik derken geri çevirdiler ben de bir daha kuyruğa girdim." dedi.

Şoför Nihat Özbek de 3-4 saattir yolda beklediğini belirterek, "Bazı sürücüler, belki de sabahtan beri buradadır. Ben Bursa'da mal boşalttım. Şimdi Balıkesir'e gidiyordum ama oraya yetişemem. Artık yarına kaldı." diye konuştu.

Sürücülerden Halil Çivicioğlu da dün akşam Bursa'ya geldiğini, gece yarısından itibaren yolların kapalı olduğunu duyduğunu aktardı.

İki karayolu araç geçişine kapatıldı

Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı Bursa-Bandırma-Çanakkale ve Çanakkale-İzmir karayolunda da sürücülerin Bursa ve İzmir istikametine gidişine izin verilmiyor.

Bursa-Bandırma-Çanakkale ve Çanakkale-İzmir karayolunda, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Bunun üzerine trafik ekipleri, bu yolları araç geçişine kapattı. Araçlar, yoldan çevrilerek, şehir merkezine yönlendiriliyor.

Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Karacabey Belediyesine bağlı ekipler, yollarda tuzlama çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Öte yandan Karacabey Otobüs Terminali'nden de otobüslerin çıkışına izin verilmiyor.

İstanbul'da kar etkisini artırdı

İstanbul'da etkisini artıran ve yüksek kesimlerde yarım metreye ulaşan kar yağışı, tarihi ve turistik mekanlarda güzel görüntüler oluştururken, çocuklar da karın keyfini oynayarak çıkardı.

Tüm yurdu etkisi alan kar, dün akşam saatlerinden itibaren İstanbul'a da yağmaya başladı. Etkisini artırarak tipiye dönüşen kar yağışının, 11 Ocak Çarşamba gününe kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Kar kalınlığı kent içinde yaklaşık 15-20, yüksek kesimlerde yarım metreye kadar ulaşırken, tüm kent beyaza büründü.

İstanbul Boğazı'nda tipi nedeniyle görüş mesafesi düşerken, bazı vatandaşlar kar altındaki sahil şeridinde kar topu oynadı, yürüyüş yaptı.

Galata Köprüsü'nde kar yağışına ve tipiye rağmen balık tutmaya çalışan bazı vatandaşlar da teneke içinde ateş yakarak, ısınmaya çalıştı. 

Ana arterlerde sorun yaşanmıyor

Birkaç gün öncesinden yoğun kar yağışının etkili olacağının duyurulmasına rağmen özellikle dün araçlarıyla yola çıkan bazı vatandaşlar zor anlar geçirirken, bugün ana arterlerde trafikte çok fazla sorun yaşanmıyor. 

Kar yağışının hafta sonuna denk gelmesi dolayısıyla öğrenci servislerinin görev yapmaması ve vatandaşların toplu taşıma araçlarına yönelmesi trafiği de rahatlattı.

AKOM'dan alınan bilgiye göre, İstanbul genelinde trafik yoğunluğu yüzde 30 olurken, ana arterlerin yüzde 80'i açık görülüyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, trafiğin aksamaması için TEM otoyolu, D100 karayolu ve diğer ana güzergahlarda çalışmalarını sürdürüyor.

Bu arada, Kadıköy'de bazı ağaçlar, karın ağırlığına dayanamayarak devrildi.

Bazı ilçelerde elektrik ve su kesintileri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) alınan bilgiye göre, fırtına ve şiddetli yağış nedeniyle Avcılar, Büyükçekmece, Esenyurt ve Ümraniye ilçelerinin bazı mahallerine su verilemiyor. 

Fatih ve Küçükçekmece'de de bazı mahallerde elektrik kesintisi yaşanıyor.

İl genelinde fırtına ve kar yağışının 24.00'e kadar aralıksız süreceği tahmin ediliyor.

Bu arada sokakta yaşayan yaklaşık 800 vatandaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesince Zeytinburnu Spor Kompleksinde misafir ediliyor.


Etiketler sis
Yorumlar