Anasayfa /  Foto Galeri

Kar kapıya dayandı! 5 şubat Meteoroloji'den İstanbul ve çok sayıda il için kar uyarısı

Meteorolojiden İstanbul ve çok sayıda il için kuvvetli kar uyarısı geldi. Milyonlarca İstanbullunun kar hasreti sona eriyor. Meteoroloji'den gelen son dakika bilgilerine göre, Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi İstanbul'da da yarın kar bekleniyor. Açıklamaya göre, İstanbul'a kar hafta sonuna kadar sürecek. Tüm yurttan da tatil haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor.

Kar kapıya dayandı! 5 şubat Meteoroloji'den İstanbul ve çok sayıda il için kar uyarısı - Sayfa 1

Meteorolojiden İstanbul ve bir çok ilimiz için kuvvetli kar yağışı uyarısı geldi. Meteoroloji, başta İstanbul olmak üzere, birçok ilimiz için fırtına, kuvvetli sağanak, kar yağışı ve soğuk hava uyarısında bulunuldu.

Türkiye'nin büyük bir bölümünü etkisi altına alan kar yağışının ardından tatil haberleri de gelmeye başladı

Kar kapıya dayandı! 5 şubat Meteoroloji'den İstanbul ve çok sayıda il için kar uyarısı - Sayfa 2

METEOROLOJİ İSTANBUL İÇİN GÜN VERDİ

Perşembe günü İstanbul’da kar yağışı bekleniyor. İstanbullular hafta sonu günlük güneşlik bahardan kalma günün tadını çıkardılar. Ama hava sıcaklığı yeni haftanın ilk gününde iyi başlasa da Çarşamba gününden itibaren hızla düşecek.

Kar kapıya dayandı! 5 şubat Meteoroloji'den İstanbul ve çok sayıda il için kar uyarısı - Sayfa 3

KAR YAĞMA İHTİMALİ YÜZDE YÜZ OLARAK GÖRÜLÜYOR

Özellikle Perşembe günü sıcaklıkta 8 ila 10 derece düşüş yaşanacak; Ve küresel tahmin sistemlerine göre İstanbul'da Perşembe günü kar yağma ihtimali yüzde 100 olarak görülüyor.

Kar kapıya dayandı! 5 şubat Meteoroloji'den İstanbul ve çok sayıda il için kar uyarısı - Sayfa 4

METEOROLOJİ UZMANINDAN İSTANBUL AÇIKLAMASI

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, "Model sonuçlarına dayanarak tahminim bilhassa perşembe ve cumartesi günü İstanbul'da kar yağışını göreceğiz. Yani İstanbul beyaza bürünecek diye tahmin ediyorum. Belli noktalarda daha yoğun olabilir ama genel anlamda en azından 3-4 santimlik kar yağışı görünüyor. Bazı noktalarda 10 santim de olabilir ama birçok noktada ortalama 5 santimlik bir kar yağacak gibi görünüyor" dedi.