Anasayfa /  Foto Galeri

Kar geri geliyor! Meteoroloji'den 66 ilimiz için sarı ve turuncu alarm uyarısı I 3 Mart 2022

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 3 Mart 2022 hava durumu tahminleri açıklandı. İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da kar yağışı bekleniyor. 66 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. İşte o iller...

Kar geri geliyor! Meteoroloji'den 66 ilimiz için sarı ve turuncu alarm uyarısı I 3 Mart 2022 - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı temkinli olması için uyarıda bulundu. 66 ilimize sarı kodlu uyarı yapıldı. Akşam saatlerinden itibaren Marmara dahil diğer tüm bölgelerde kar yağışı etkili olacak.

Kar geri geliyor! Meteoroloji'den 66 ilimiz için sarı ve turuncu alarm uyarısı I 3 Mart 2022 - Sayfa 2

Türkiye'de Mart ayına girilmesiyle birlikte hava sıcaklıklarının yükselmesi beklenirken, aksi oldu. Kar yağışı ve yağmur yeniden etkisini göstermeye başladı. Akşam saatlerinde Antalya, Burdur ve Isparta'yı birbirine bağlayan karayolu, yoğun yağış nedeniyle ulaşıma kapandı.

Kar geri geliyor! Meteoroloji'den 66 ilimiz için sarı ve turuncu alarm uyarısı I 3 Mart 2022 - Sayfa 3

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yayınladığı son raporlara göre 34 ilde kar yağışı etkisini artıracak. 

Kar geri geliyor! Meteoroloji'den 66 ilimiz için sarı ve turuncu alarm uyarısı I 3 Mart 2022 - Sayfa 4

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün hava sıcaklıklarındaki azalmayla birlikte İç Anadolu’nun doğusu (Niğde, Nevşehir, Kayseri, Yozgat, Sivas), Tokat ve Amasya ile Samsun, Ordu ve Giresun’un yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışlarının etkili olması bekleniyor. İl merkezlerinde 4-10 cm, yükseklerde 10-20 cm civarı örtü yapması beklenen kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi. 

 MGM'den yapılan açıklamalarda 61 il için sarı ve 5 il için turuncu kodlu uyarı yapıldı.