Anasayfa /  Hava durumu

Kar beklenen İstanbul'a Valilik'ten kuvvetli fırtına uyarısı geldi!

Kar beklenen İstanbul'a Valilik'ten kuvvetli fırtına uyarısı geldi! Perşembe günü sıcaklığın 15 derece birden düşmesi ile birlikte kar yağışının beklendiği İstanbul'a Valilik'ten önemli bir uyarı daha geldi.

Abone ol
Abone ol 05 Şubat 2020 08:04

Sıcaklığın 15 derece düşmesiyle birlikte perşembe günü için İstanbul'a kar yağışı için uyarı yapılırken İstanbul Valiliği, bugün kent genelinde şiddetli fırtına beklendiğini bildirerek, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. Rüzgarın zamanla etkisini artırarak yer yer 80 kilometre hızla esmesi bekleniyor.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre yarın (5 Şubat Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak başlayacak olan rüzgarın, zamanla etkisini artırarak kuvvetli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

AKŞAM SAATLERİNDEN SONRA ETKİSİNİ KAYBEDECEK
Fırtınanın, bugün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybederek yerini kuzeybatılı (Karayel) (50-70 km/sa) rüzgâra bırakacağı; çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BATI KARADENİZ'DE 2 GÜN BOYUNCA ETKİLİ OLACAK
Batı Karadeniz'de rüzgarın bugün akşam saatlerinden sonra kuvvetini artırarak batı ve güneybatıdan, batı kesimlerinde kuzeybatıdan 6 ile 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın cuma günü (7 Şubat) akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

MARMARA'DA KUVVETLİ RÜZGAR BEKLENİYOR
Marmara Denizi'nde rüzgarın yarın akşam saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak güney ve güneybatı, perşembe günü kuzeybatı yönlerden 6 ile 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın perşembe günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor" denildi.

 

Yorumlar