KAPKARA

Hafta başında Minneapolis'te siyahi ABD vatandaşı George Floyd' un gözaltına alınırken soluksuz bırakılarak öldürülmesi sonrası çıkan olaylar yatışmıyor.

Floyd'un boğazına diziyle bastıran polis memuru Derek Chauvin bugün tutuklandı. Polis memurunun "üçüncü derece cinayet"le suçlandığı bildirildi.

Derek Chauvin, Floyd' un öldüğü olayın ardından görevden alınan dört polisten biriydi.

Haber böyle..

Bir siyah öldü, sokaklara döküldü halk. Beyazı, siyahı eylem yapıyor. Vandallar olaya karışsa da haklı bir eylem olarak hak arayan insanlarla dolu sokaklar. Amerika' daki ırkçı davranışlar kabul görmüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bile İngilizce twit atarak olayı protesto etti.

Bir kara adam öldü Amerika' da.

Nefesini kesti polis, diğerleri seyretti. Suçlu bile olsa yaşam hakkı vardı o adamın. Amerika ayağa kalktı o kara adam için.

Bizim ülkemizde de benzer olaylar oluyor. Irkçılık olmasa bile polisin acımasızlığı çıkıyor zaman zaman.

Baba, oğul dövülüyor evinin önünde. 17 yaşında bir çocuk kalbinden vuruluyor. Yaşlı insanlara tokat atıyor, küfrediyor polis.

Polise iyi eğitim verilmiyor deniyor. Önüne gelen polis, bekçi yapılıyor deniyor. Polis devleti olduk deniliyor.

İçişleri Bakanı "polis yıpratılmak isteniyor" diyor.

Herkes kendi bildiğince konuşuyor. Gerçek olan insanlar eziyet görüyor ve ölüyorlar. İnsanda vicdan olmalı öncelikle. Vicdanı olan bir polis yapamaz bunları.

Amerika' daki olaylar tam da Gezi Parkı olaylarının yıldönümüne denk geldi. Kimine göre Fetö organizasyonu, kimine göre terör eylemi. İlk başta masum olarak başlayan eylem sonrasında terör odaklarının eline kaldı.

Devlete karşı başkaldırış..

Gerçek olan 36 kişi öldü Gezi olaylarında. Yüzlerce insan sakat kaldı. Sokağa çıkan herkes suçluydu polisin gözünde. Terörist muamelesi gördü herkes.

Polisin yanında sivil insanlar da çıktı ortaya. Bıyıklı, eli sopalı, palalı adamlar çocukları kovaladı.

Köşeye sıkıştırdıklarını dövdüler acımasızca. Gaz fişeklerini hedef gözeterek attılar insanlar üzerine. 36 insanı öldürdüler sonunda.

Gezi onurlu bir harekettir.

Başkaldırıştır betona karşı, başkaldırıştır yönetim anlayışına, başkaldırıştır ayrımcılığa, başkaldırıştır ben istediğimi yaparıma..

Amerika' da kara bir adam öldü 3 gün önce.

Bizim ülkemizde kara borularla dövdüler çocukları 5 yıl önce..

 

Yorumlar