Anasayfa /  Güncel

Kanseri yenen öğretmenin gözyaşları!

TEKİRDAĞ'ın Çorlu ilçesinde kanser hastalığı nedeniyle çok sevdiği öğrencilerinden uzak kalan öğretmen, sağlığına kavuşur kavuşmaz soluğu öğrencilerinin yanında aldı. Yüzlerce öğrenci yeniden aralarına dönen öğretmenlerini balonlar, şarkılar, alkışlar ve sevgi gösterileri eşliğinde karşıladı. 27 yıllık öğretmen Muharrem Poyrazoğlu yaşadığı o anları anlattı.

Abone ol
Abone ol 18 Nisan 2019 22:35

TEKİRDAĞ'ın Çorlu ilçesi Cemile Yeşil Anadolu Lisesinde görev yapan ve yakalandığı kanser hastalığını yenerek 8 ay sonra okuluna dönen coğrafya öğretmeni Muharrem Poyrazoğlu, öğrencilerinin ve arkadaşlarının sevgi gösterileriyle karşılandı.

Tekirdağ'da kanseri yenen öğretmene okulunda göz yaşartan karşılama - Sayfa 2

Çorlu Cemile Yeşil Anadolu Lisesinde coğrafya öğretmeni olan Muharrem Poyrazoğlu, mide kanseri hastalığı nedeniyle okula ara verip, öğrencilerinden uzak kaldı.Yaklaşık 8 ay tedavi gören Poyrazoğlu, hastalığını yenip, sağlığına kavuşunca bugün aylar sonra ilk kez okuluna geldi.

Tekirdağ'da kanseri yenen öğretmene okulunda göz yaşartan karşılama - Sayfa 3

Öğrenciler ve öğretmenler, Poyrazoğlu'na sürpriz bir karşılama hazırladı.Okulun merdivenlerinde toplanan öğrenciler, Poyrazoğlu'nun girmesiyle hazırladıkları balon ve konfetileri üzerine atıp, alkışlar, şarkılar ve sloganlarla karşıladı.

Tekirdağ'da kanseri yenen öğretmene okulunda göz yaşartan karşılama - Sayfa 5

Öğrencilerin coşkulu ve sevgi dolu karşılaması sırasında duygulanan Muharrem Poyrazoğlu, öğrencilerine sarıldı, gözyaşları döktü.

Tekirdağ'da kanseri yenen öğretmene okulunda göz yaşartan karşılama - Sayfa 6

Dakikalar süren karşılama sırasında duygulu anlar yaşayan öğretmen Muharrem Poyrazoğlu, evine geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Poyrazoğlu, "Hayatıma giren çok sayıda arkadaşım oldu. Şu an birçoğunun ismini hatırlayamadığım Cemile Yeşil Anadolu Lisesi ailesi içerisinde olup da beni de yaklaşık 8 aylık bu zor sürecimde arayarak, mesajları ile resimleri ile şımarık görüntüleri ile destek olan bütün öğrencilerime, başta okul müdürüm ve öğretmen arkadaşlarımın her birine tek tek, okul dışından sevgili arkadaşlarım, en başta ailem, büyük ailem, bana bu zor süreçte destek olup, yeniden yuvama kazandırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Sizleri çok seviyorum" dedi.

Tekirdağ'da kanseri yenen öğretmene okulunda göz yaşartan karşılama - Sayfa 7

Poyrazoğlu'nun konuşmasını dakikalarca alkışlayan öğrenciler, "Muharrem Hoca" sloganları atarak, balonları patlattı.

Poyrazoğlu, "27 yıllık öğretmenim, bundan 8 ay önce kanser şüphesiyle hastaneye gittim. 8 aylık süreci Denizli'deki Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde tamamladım. Buradaki akademisyen kadro ve doktorların hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Geçirdiğim hastalığın tedavisi ilaç ama en büyük oranla moral ve motivasyona da dayalı. Bu yüzden herkes bana çok destek oldu. Başta ailem, arkadaşlarım, öğretmen camiası okul müdürüm, komşularım insanların o kadar çok seveni oluyormuş ki, bu duruma düşünce mesaj, iletileri ve aramaları ile destek veren öğrencilerime çok teşekkür ediyorum. Süreci tamamladım. Bundan sonra en kısa sürede tekrar tahtanın başında olmak istiyorum. Çok özledim mesleğimi yapmayı, 8 aydır çok uzak kaldım. Hiçbir şey yapmadan yaşamın kıyısında kalmak çok zor. Ancak gelen destek telefonları ile moral ve motivasyon yükselince tedavim daha kısa sürede tamamlandı" dedi.

Kanseri yendikten sonra döndüğü okulu Cemile Yeşil Anadolu Lisesinde öğrencileri ve arkadaşları tarafından sevgi seli ile karşılanan coğrafya öğretmeni Muharrem Poyrazoğlu (58), öğrenci ve öğretmen arkadaşlarının kendisine yaptığı sürprize çok duygulandığını söyledi.

Tekirdağ'da öğretmene göz yaşartan karşılama - Sayfa 12

"Çok büyük bir duygusallık yaşadım"

Okula döndükten sonra öğrencilerinin kendisine yoğun bir duygu seli yaşattığını belirten Poyrazoğlu, "Okula geldiğimde öğrencilerim bana büyük bir güç verdi. Ben onlara çok teşekkür ediyorum. Kendimi çok güçlü ve moralli hissediyorum. Bu hastalıkla uğraşan herkese şunu söylemek istiyorum. Yaşamak çok güzel. Bu hastalıkta moral ve motivasyonla yeneceğini inancı pekişmesi. Ben böyle bir tören ve kalabalığın toplanmasını istemediğim için böyle teneffüs olmadan, ders arasındayken gideyim çocuklar beni görmesin istemiştim. Çünkü dersin aksamasını da istemiyordum açıkçası. Geldiğim de bambaşka bir senaryo gördüm. İnsan çok sonra tanıdığı, gördüğü birisine sarılmak istiyor. Ben buraya girince herkesi tanıyor ve herkese sarılmak istiyordum. Fakat bir süre sonra o yukardan balonların atılması ve daha sonra tutamadım kendimi çok fazla sert gözüken o Muharrem hoca imajını bir anda yerle bir ettim. Ağladım. Çok büyük bir duygusallık yaşadım. Çocukların yarattığı bu ortam çok güzeldi. Onları çok seviyorum ve onlara daha fazla faydalı olmak istiyorum. Bundan sonraki süreçte daha fazla çalışmak istiyorum. Hepsi ayrı bir değer çünkü. Sağ olsunlar onlar da bana aynı değeri göstermişler. Bu eğitimin ya da mesleğimizin en güzel yanıydı. Çok güzel bir gün yaşadım" diye konuştu.




Yorumlar