Anasayfa /  Ekonomi

Kandırılıyoruz ! Ekmeğe zam yapılmadı gramajı düşürüldü !

Her sene olduğu gibi yeni yıl öncesi ekmeğe zam haberleri dolaşmaya başladı. Peki ekmeğe zam yapıldı mı? Tabi ki hayır ekmeğe zam yapılmadı gramajı düşürüldü. Nedeni ise Fırıncılar Odası tarafından açıklandı.

Abone ol
Abone ol 16 Kasım 2017 13:17

Ekmeğe zam yapılmadı gramajı düşürüldü? Peki Neden ?





Ekmek zammı için tepki toplamak istemeyen Fırıncılar Odası çözümü gramaj olarak çözdüğünü açıklandı. 





KANDIRILIYORUZ ! 





Ekmek günümüzde en temel besin kaynağı olarak görülmekte. Toplum olarak en çok ekmek tüketimi yapıyoruz. Ekmeğe zam yollarında sonuca ulaşamayan Fırıncılar odası, bunu gramajı düşürerek sağladı. Nedeni ise gerçekten şaşırtıcı 'İSRAFI ÖNLEMEK' olduğunu ifade ettiler.





İŞTE FIRINCILAR ODASI AÇIKLAMASI





Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı. Balcı, 200 gram ekmeğin 1 liradan satılacağını belirterek, "Gramaj arttıkça fiyat da artacak toplamda kilogram fiyatı 5 lirayı geçemeyecek. Yeni bir fiyat artışı söz konusu değil. Gizli zam söz konusu değil" dedi. Fiyatlar 2018 6. ayına kadar geçerli olacak.

Ekmeğin gramı niye düşürüldü?

Ekmeğin gramajındaki değişikliğin temel nedeni israfın önüne geçmek. Fırıncılar Odası gramajda ayarlama yapılacağını açıklayınca kamuouyunda 'ekmeğe gizli zam' söylentisi çıkmıştı.


Yorumlar