Anasayfa /  Yaşam /  Din ve inanç

Kandil gecesi hangi dualar okunur, nasıl ibadet edilir?

Regaip Kandili'nde okunacak dualar, sureler, çekilecek zikirler ve yapılacak ibadetler bugünü en verimli şekilde değerlendirmek isteyen kişiler tarafından araştırılıyor. 18 Şubat Perşembe'yi Cuma gününe bağlayan gece idrak edilecek kandil gecesi yine dualar ve ibadetler ile geçirilecek. Peki Kandil gecesi hangi dualar okunur, nasıl ibadet edilir?

Abone ol
Abone ol 18 Şubat 2021 17:34

REGAİP KANDİLİNDE OKUNACAK DUALAR, SURELER VE YAPILACAK İBADETLER
Mübarek üç aylardan Recep ayının birinci Cuma gecesi idrak edilen Regaip Kandili'nde bazı duaların okunması, zikirlerin çekilmesi ve çeşitli ibadetlerin yapılması tavsiye edilmektedir. Bu geceyi heyecanla karşılayan ve en verimli şekilde değerlendirmek isteyenler ise okunması gereken duaları merak etmektedir.

REGAİP KANDİLİ DUASI: HANGİ DUALAR OKUNUR, NASIL İBADET EDİLİR?
Regaip Kandili'nde okunacak dualar, çekilecek zikirler, tesbihler ve yapılması gereken ibadetler şöyle;

TESBİH NAMAZI NASIL KILINIR VE KAÇ REKATTIR?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, tesbih namazı, ömürde bir kez olsun kılınması tavsiye edilen mendup bir namazdır. Peygamberimiz amcası Abbas'a "Bak amca sana on faydasıolan bir şey öğreteyim; bunu yaparsan günahlarının ilki-sonu, eskisi-yenisi, bilmeyerek işlediğin-bilerek işlediğin, küçüğü- üyüğü ve gizli yaptığın-açıktan yaptığın on türlü günahını Allah bağışlar" diyerek bu namazı tavsiye etmiş ve öğretmiş, Abbas bunu her gün yapamayız deyince Peygamberimiz, bu namazın haftada bir, ayda bir, yılda bir veya ömürde bir defa kılınmasının yeterli olacağını belirtmiştir. (Ebû Dâvûd, "Tatavvu'", 14, "Salât", 303; Tirmizî, "Salât", 350, "Vitr", 19).

İşte, tüm detaylarıyla tesbih namazı kılınışı;

TESBİH NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Tesbih dört rekattır.

TESBİH NAMAZI NASIL KILINIR?

Tesbih namazı dört rek'at olup şöyle kılınır: Allah rızâsı için namaz kılmaya niyet edilerek namaza başlanır. Sübhâneke'den sonra 15 kere Sübhânellâhi ve'l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber denir. Sonra eûzü besmele çekilir, Fâtiha ve sûre okunduktan sonra 10 kere daha tesbih edilir yani 'Sübhânellâhi ve'l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber' denilir. Bu tesbih, rükûa varınca 10 kere, rükûdan doğrulunca 10 kere, birinci secdede 10 kere, secdeden kalkınca 10 kere, ikinci secdede 10 kere söylenir. Böylece her rek'atta 75 esbih yapılmış olur. İkinci rek'ata kalkılınca yine 15 kere tesbih okunur, ardından geri kalan kısım aynı şekilde tekrarlanır ve böylece 4 rek'at tamamlanmış ve toplam üç yüz tesbih edilmiş olur

Yorumlar