Anasayfa /  Foto Galeri

Kamuya 100 bin personel alıcak! İşte konuyla ilgili en çok merak edilen soru ve yanıtlar

2021 yılında kamuya 100 bin memur alımı yapılacak. Kamu kurumları personel alımını artık Kariyer Kapısı Platformu üzerinden gerçekleştiriyor. Türkiye İş Kurumu da internet sitesi üzerinden yeni ilanları duyuruyor. Peki kamuya memur alımları ne zaman başlayacak? İşte konuyla ilgili en çok merak edilen soruve yanıtlar

Kamuya 100 bin personel alıcak! İşte konuyla ilgili en çok merak edilen soru ve yanıtlar - Sayfa 1

Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarının ardından gençlerin gözü hem kamu ve hem de özel sektörde iş fırsatlarına çevrildi. Ekonominin üç yıllık yol haritasında yılda 1 milyon 70 istihdam sözü verilirken, bu yılın sonuna kadar kamuda 100 bin kişi işe yerleşmiş olacak.

Kamuya 100 bin personel alıcak! İşte konuyla ilgili en çok merak edilen soru ve yanıtlar - Sayfa 2

Kamu kurumları personel alımını Kariyer Kapısı Platformu üzerinden gerçekleştiriyor. Gençlerin çalışma hayatına katılımını sağlayan Yetenek Kapısı büyük ilgi görüyor. Kamu, özel sektör iş ilanları en yoğun araştırılan konuların başında gelirken bu konuda merak edilen 10 sorunun yanıtı şöyle:

Kamuya 100 bin personel alıcak! İşte konuyla ilgili en çok merak edilen soru ve yanıtlar - Sayfa 3

KAMU KURUMLARININ İŞ İLANLARINI NEREDEN TAKİP EDEBİLİRİM?
Kamu personeline yönelik işlemler Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nce yürütülüyor. İşe alım süreçlerinin tamamı Kariyer Kapısı Platformu üzerinden gerçekleştiriliyor. Kamu ilanlarını "kariyerkapisi.cbiko.gov.tr" adresi üzerinden takip edebilirsiniz. Belediyeler, özel sektörün de bu platformu kullanma yönünde talebi var.

Kamuya 100 bin personel alıcak! İşte konuyla ilgili en çok merak edilen soru ve yanıtlar - Sayfa 4

YETENEK KAPISI ÜZERİNDEN İŞ BULMAK MÜMKÜN MÜ?
Üniversiteli gençlerin çalışma hayatına etkin bir şekilde dâhil olması için yaşama geçirilen "Yetenek Kapısı" büyük ilgi görüyor. İşverenler iş ilanları, etkinlik, eğitimlerini bu kapı üzerinden duyurabiliyor. Öğrenci ve mezunlar işverenlere kendileri hakkında doğrudan bilgi verebiliyor. Uygun şartları sağlayanlar iş görüşmesine çağrılıyor.