Anasayfa /  Ekonomi

Kamu işçisinin zam oranı belli oluyor! Toplu iş sözleşmesi ne zaman imzalanacak?

700 binden fazla kişiyi ilgilendiren kamu işçisi zam oranı ile ilgili beklenen tarih belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu işçilerinin merakla beklediği zam oranı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, Toplu iş sözleşmesi ne zaman imzalanacak? Kamu işçisizi zam oranı 2023 ne kadar olacak?

Abone ol
Abone ol 08 Mayıs 2023 11:04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen İstanbul mitinginde önemli açıklamalarda bulundu.

Kamuoyunun gündeminde yer alan kamu işçilerine zam konusuna da değinen Erdoğan,  “Memurlarımızın maaşına Temmuz'da sadece enflasyon farkı eklemekle kalmayıp refah payı artışı da yapacağız. Kamu işçileri için zammını da salı günü açıklayacağız.” cümlelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salı günü kamuoyuna açıklayacağım

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen Büyük İstanbul Mitingi'nde ekonomiye ilişkin mesajlar da verdi.

Yarın kamu işçilerinin merakla beklediği zam oranının da açıklanacağını duyurdu. Asgari ücretin tekrar gözden geçirileceğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti;

Memurlarımızın maaşlarına, temmuzda sadece enflasyon farkı eklemekle kalmayacak, refah payı artışı da yapacağız. Şu anda bakanımızın sendikalarla yaptığı görüşmelerin neticesini salı günü inşallah kamuoyuna açıklayacağım. Ve bunu açıklayarak inanıyorum ki işçilerimiz de önümüzdeki döneme çok daha farklı girecek."


Kamu işçisi zam oranı teklifi netleşti!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Toplu İş Sözleşmesine ilişkin konuştu. Atalay, "Biz 15 bin TL teklif ettik, onlar 12 bin TL, arzu ettiğimiz bir rakam olursa problem yok, olmazsa biz bu işin içinde olmayız" ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar