Anasayfa /  Ekonomi

Kamu işçileri için kritik gün! Zam oranı belli oldu mu? Zam oranı ne zaman açıklanacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin kamu işçilerine yapılan zam için bugünü işaret etti. Anlaşmanın bu hafta neticelendirilmesi bekleniyor.

Abone ol
Abone ol 05 Mayıs 2023 09:56

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin kamu işçilerine yapılan zam için bugünü işaret etti. Anlaşmanın bu hafta neticelendirilmesi bekleniyor. Çalışma Bakanı Bilgin, Türk-İş ve Hak-İş ile saat 14:30'da görüşecek.

Kara yolları, demir yolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, Milli Eğitim ve Milli Savunma bakanlıkları, hastaneler ve üniversitelerin de aralarında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde süreç devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CNN Türk muhabiri Melike Görür şu ifadeleri kullandı: "700 bin kamu işçisinin gözü bugünde. Hükümet tarafı iki teklifte bulundu ilki yüzde 30 zam ve 11 bin 500 taban aylığıydı. İşçi kesimi bunu kabul edilemez buldu. Hükümet bu kez işçilere 12 bin lira taban ücret, yüzde 40 zam oldu.

İşçi tarafının talebi ise yüzde 45 zam ve 15 bin lira taban ücret. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay hükümetin teklifi için “Bunun daha yukarı çekilmesi lazım yüzdelik artışın 30’dan 40’a çıkarılması güzel bizim için yeterli değil” açıklamasında bulundu.

Protokolün imzalanması bekleniyor

Peki teklif güncellenecek mi? Sorunun cevabını bugün alacağız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ ile cuma günü ele alacağız dedi. Çalışma Bakanı görüşme yapacak ve teklini güncellenip güncellenmeyeceği, hangi noktada uzlaşılacağı netleşmiş olacak. Bu hafta içerisinde ya da seçime kadar olan süre içerisinde sürecin netleşmesi ve Ağustos ayında memur ve memur emeklisine gelecek zam konuşulacak. Sonrasında ise özel sektörün zam pazarlıkları olacak bu nedenle kamu işçisine gelecek zam oldukça önemli."

 

 

Yorumlar