Anasayfa /  Foto Galeri

Kahvenizi böyle içerek hata yapmayın..!

Kahvenin bağışılığı güçlendirici özelliği biliniyor ancak son yıllarda tüketimin artmasıyla beraber bazı katkı maddeleri kullanılıyor. Kahveye katılan zararlı bileşenler arasında süt tozunun ilk sırada yer aldığını anlatan Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uzm. Dyt. Gözdenur Çavuş, önemli uyarılarda bulundu. İşte o öneriler...

Kahvenizi böyle içerek hata yapmayın..! - Sayfa 1

Kahvenizi böyle içerek hata yapmayın..!

Kahve, bağışıklık sistemini güçlendirici, hastalıklara karşı koruyucu etkisiyle dikkat çekiyor.

Ancak son yıllarda popüler olan süt tozu, vanilya, karamel gibi katkı maddeleri kahvenin bu yararlı etkisini yok edip kalorisi yüksek bir içecek haline gelmesine yol açıyor.

Kahveye katılan zararlı bileşenler arasında süt tozunun ilk sırada yer aldığını anlatan Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uzm. Dyt. Gözdenur Çavuş, önemli uyarılarda bulundu.

Kahvenizi böyle içerek hata yapmayın..! - Sayfa 2

Kahva'nin içerdiği maddeler sayesinde gerek ruhsal gerekse fiziksel olarak sağlığa önemli faydaları olduğunu açıklayan Uzm. Dyt. Gözdenur Çavuş, “Ancak her besinin olduğu gibi aşırı kahve tüketiminin de vücudumuza çok zararı var.

Özellikle süt tozu, krema, vanilya, fındık, karamel gibi aromalar, tatlandırıcı içeren kahveler vücudumuza zarar veriyor.

Kahveye katılan zararlı bileşenler arasında süt tozu en başta yer alıyor.

Süt tozunun içerisinde bulunan melamin bileşeni karaciğer yağlanmasına yol açıyor.

Kahvenizi böyle içerek hata yapmayın..! - Sayfa 3

Süttozu kadınlarda özellikle dolaşım sistemini bozarak selülit oluşumuna sebep oluyor.

Bunun dışında krema içerisindeki doymuş yağlar nedeniyle vücutta karaciğer yağlanması ve bölgesel yağlanmaya yol açıyor.

Kolesterol, trigliserid de kötü etkileniyor” uyarısında bulundu.

Kahvenizi böyle içerek hata yapmayın..! - Sayfa 4

Özellikle son dönemde popüler olan vanilya, karamel, fındık gibi kahveye eklenen ekstra maddelerin şeker oranı bir hayli yüksek olduğunu hatırlatan Uzm. Dyt. Gözdenur Çavuş, “Ancak bunların vücuda zararı oldukça fazla.

Bu katkı maddelerinin şeker içeriği çok yüksek ve bu fazla şeker vücutta yağlanmaya sebep oluyor.

Kan şekeri düzeyi bozuluyor ve diyabete yol açıyor. Bunun yanı sıra reflü, gastrit gibi mide rahatsızlıklarına da yol açıyor.