Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Kahramanmaraş'ta fabrikada korkutan yangın!

Kahramanmaraş'ta, bir tekstil fabrikasında çıkan ve sonrasında 5 tesise daha sıçrayan yangın, ekiplerin yaklaşık 6 saat süren çalışmasının ardından kontrol altına alındı.

Abone ol
Abone ol 17 Temmuz 2021 10:57

Kahramanmaraş'ta fabrikada korkutan yangın!

Merkez Onikişubat ilçesi Kahramanmaraş-Adana kara yolunun 1'inci kilometresinde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede aralarında tekstil, PVC ve mobilya fabrikaların bulunduğu 5 tesise daha sıçradı.

50 ARAÇLA MÜDAHALE EDİLDİ
Yangına, 50 araçla müdahale eden ekipler yaklaşık 6 saat süren çalışmanın ardından yangını kontrol altına aldı.

Soğutma çalışmasının devam ettiği yangın sonrası tesislerde maddi hasar oluştu.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA
Ekipler soğutma çalışmasına devam ederken, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de olay yerine giderek çalışmaları yerinde inceledi.


Yangınla ilgili son durumu açıklayan Başkan Güngör, söndürme çalışmalarına Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü'nün arazözlerle, emniyetin de TOMA ile destek verdiğini söyledi. Toplam da 50 araçla yangına müdahale edildiğini kaydeden Güngör, şöyle devam etti:

"Adana yolu üzerinde bir tekstil firmasında çıkan yangına dair ihbar aldık. Özellikle ahşap ve mobilya yangını olan bölgede gerçekleşen yangına itfaiyemiz kısa sürede müdahale etti. Şu an İtfaiye ve Fen İşleri Daire Başkanlığımız, Orman Bölge Müdürlüğü ve kolluk kuvvetlerimiz burada. Toplamda 50 araçla yangına müdahale ediyor. Allah’ın izniyle kısa süre içinde kontrol altına alacağız. Hepimize geçmiş olsun diyorum. Ben burada tüm çalışanlara koordinasyon ve iş birliği için teşekkür ediyorum. Hemşerilerimize, Kahramanmaraş’ımıza geçmiş olsun diyorum." 

Yorumlar