Anasayfa /  Politika

Kaftancıoğlu'na hapis cezası verildi, Kılıçdaroğlu İstanbul'a geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun üç davadan aldığı cezanın Yargıtay tarafından onanmasının ardından uçakla Ankara'dan İstanbul'a geldi.

Abone ol
Abone ol 12 Mayıs 2022 19:47

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Hava Yolları'nın TK2159 sefer sayılı uçağıyla 18.00'da İstanbul'a geldi. Kılıçdaroğlu, İstanbul Havalimanı VIP Salonu'nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından karşılandı.

Basın mensuplarına açıklama yapmayan Kılıçdaroğlu, havalimanından CHP İl Başkanlığı'na hareket etti. 

 Canan Kaftancıoğlu’na hapis cezasının onanması ve siyasi yasak getirilmesi kararının ardından saat 18.00 itibariyle CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanmalar başladı. Birçok milletvekili ve belediye başkanı da alana geldi. “Hak, Hukuk, Adalet” ve “Faşizme Karşı Omuz Omuza” sloganları atıldı.

KILIÇDAROĞLU VE İMAMOĞLU, İL BAŞKANLIĞINA GELDİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı’na geldi. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nu, Canan Kaftancıoğlu karşıladı.

KAFTANCIOĞLU: BİZ İYİYİZ, KÖTÜ OLMASI GEREKENLER DÜŞÜNSÜN

Kaftancıoğlu, İl Başkanlığı’na sevgi gösterileri arasında geldi, “Direne direne kazanacağız” sloganı atıldı.

Kendisine destek verenler tarafından hali hatrı sorulan Kaftancıoğlu, “Hep yan yanayız. Hiçbir şey olmaz. Biz iyiyiz. Kötü olması gerekenler düşünsün” şeklinde yanıt verdi.

KILIÇDAROĞLU KONUŞTU

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde açıklama yaptı.

 Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle:

Yönetenlere yönetene Erdoğan'a sesleniyorum. Erdoğan sen iki yüzlüsün. Fırsatçısın. Manipülatörsün. Zulmün artık son buluyor. Erdoğan yaklaşan gök gürültüsünü duyuryor musun? Bu gürültü mahallelerini sığınmacılara sattığın insanların gürültüsü. Bu gürültü elektriğini kestiğin insanların karanlıktaki sesi. Özgürlüğün şarkısını duyuyor musun?

Bütün acımasızlıkları senin zayıflıklarından doğuyor. Evet, sen zayıfsın biz güçlüyüz. Cezalandırmaya çalıştığın Canan'ın arkasında koca bir halk var.

Yorumlar