Anasayfa /  Yaşam

Kafeler ve restoranlar saat kaça kadar çalışıyor?

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle kapalı olan kahvelerin hangi tarihte yeniden açılacağı merak konusu. Peki Kafeler ve restoranlar saat kaça kadar çalışıyor? İşte konuyla ilgili son durum...

Abone ol
Abone ol 16 Şubat 2021 11:25

Koronavirüs önlemleri kapsamında kısıtlamalara tabii olan işletmeler arasında yer alan kahvelerin ne zaman açılacağı merak konusu. Vatandaşlar, aşılama programı ve vaka sayılarındaki iyileşme sonrası kahvehaneler ne zaman açılacak, tarih açıklandı mı sorularının cevaplarını arıyor. İşte ayrıntılar...

KIRAATHANELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıldı. Kabine Toplantısı sonrası kıraathaneler ve kahvehaneler ile ilgili herhangi bir yeni karar alınmadı.

İçişleri Bakanlığı'nın uyguladığı Kıraathanelerin (Kahvehaneler) kapalı kalma denetimlerinin ne zaman sona ereceği ise henüz bilinmiyor.

HAFTA İÇİ VE SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ NASIL?

Hafta içi saat 21.00'den saat 05.00'e kadar sokağa çıkma yasağı uygulaması devam ediyor. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ise cuma günü saat 21.00'de başlıyor ve pazartesi saat 05.00'e kadar sürüyor.

KAFELER, RESTORANLAR SAAT KAÇA KADAR ÇALIŞIYOR?

İçişleri Bakanlığı'dan 20 Kasım'da başlayan yeni tedbirlerle ilgili daha önce yayımlanan genelgede şu ifadeler kullanılmıştı;

Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme ­içme yerleri 10.00-20.00 saatlerinde sadece paket servis veya "gel­-al" hizmeti verecek şekilde açık olabilecek.

Restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmalarınca saat 20.00'den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecek.

Sokağa çıkma yasağı ve diğer önlemlerin alındığı 1 Aralık tarihli koronavirüs genelgesinde de sokağa çıkma kısıtlamasında restoran ve lokanta gibi yerlerin çalışma saatlerine yönelik detaylı bilgiler paylaşıldı. Genelgede şunlar ifade edildi;

Lokanta ve restoran tarzı iş yerleri, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere açık olabilecektir.

Yorumlar