Anasayfa /  Güncel

Kafe, restoran ve lokantalar 1 Mart'ta açılıyor mu?

Kafe, restoran ve lokantalar 1 Mart'ta mı açılacak? sorusu birçok işletmeci tarafından araştırılırken şok bir iddia gündeme geldi.

Abone ol
Abone ol 15 Şubat 2021 22:02

Türkiye 20 Kasım'dan beri mekanların kapalı olması neticesinde sosyal hayattan uzak yaşıyor. Milyonlarca vatandaşımız uzun zamandır iş dışında evlerine kapanmış durumda. Vaka sayısı 30 binlerdeyken alınan bu kararlar, son günlerde vaka sayısının 6 bine düşse dahi devam ediyor. Öte yandan sosyal medyada kafeler 1 Mart'ta açılacak mı? sorusu gündeme geldi. Kafe ve restoranların 1 Mart'ta açılması ile ilgili iddialar büyük ses getirmeye başladı.

İçişleri Bakanlığı'nın 20 Kasım tarihli genelgesinde şu ifadeler yer almıştı;

 Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme ­içme yerleri 10.00-20.00 saatlerinde sadece paket servis veya "gel­-al" hizmeti verecek şekilde açık olabilecek.
Restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmalarınca saat 20.00'den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecek.

Sokağa çıkma yasağı ve diğer önlemlerin alındığı 1 Aralık tarihli koronavirüs genelgesinde de sokağa çıkma kısıtlamasında restoran ve lokanta gibi yerlerin çalışma saatlerine yönelik detaylı bilgiler paylaşıldı. Genelgede şunlar ifade edildi;

Lokanta ve restoran tarzı iş yerleri, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet sunmak üzere açık olabilecektir.

KAFE VE RESTORANLAR 1 MART'TA MI AÇILACAK?
Öte yandan son günlerde sosyal medyada kafe ve restoranların 1 Mart 2021'de yeniden açılacağına dair iddialar dönmeye başladı.

Fakat bu konuda yetkililerden net bir açıklama gelmedi. Normalde 15 Şubat'ta yapılacak Kabine Toplantısı'nda bu konular ele alınacaktı. Fakat toplantı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize programı nedeniyle Çarşamba gününe ertelendi.

İlerleyen bir kaç hafta içinde mekanların yeniden açılmasına kesin gözü ile bakılıyor. Fakat tarihin ne zaman olabileceğine Bilim Kurulu ve Kabine karar verecek.

Mekanlar açılsa bile bir çok sınırlama ve bir ihtimal HES Kodu ile açılması gündemde. Tarih konusunda sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Yorumlar