Anasayfa /  Popüler  /  Önemli günler

Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün? 2023 Kadir gecesi hangi gün idrak edilecek?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2023 dini takvimiyle birlikte Kadir Gecesi'nin bu yıl hangi tarihe denk geldiği belli oldu. İslam'ın kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı bu Ramazan ayının son 10 gününde yer alır. Allah'ın rahmetinin en fazla olduğu gece olarak bilin bu mübarek gece ibadetlerle eda edilir. İşte 2023 Kadir Gecesi tarihi...

Abone ol
Abone ol 16 Nisan 2023 15:07

11 ayın sultanı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmasıyla Kadir Gecesi tarihi gündeme geldi. İslam aleminde oldukça önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesi'ne günler kaldı. Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı bu mübarek gece, Ramazan ayının son on gününde yer alır. Bin aydan daha hayırlı olduğuna inanılan Kadir Gecesi tarihi, her yıl Hicri takvimi göre değişiklik gösterir Ramazan ayının 27. gecesine denk gelen bu mübarek gece bu sene Nisan ayında idrak edilecek. İşte Diyanet dini günler takvimi ile 2023 Kadir Gecesi tarihi...

 

Kadir Gecesi ne zaman?

Kadir Gecesi 2023 Diyanet Takvimi'nde 17 Nisan Pazartesi'yi 18 Nisan Salı gününe bağlayan gece olarak yer aldı.  Diyanet Dini Günler Takvimi'ne göre 17 Nisan 2023 akşamı Kadir Gecesi idrak edilmeye başlanacak.

Kadir Gecesi hangi ibadetler edilir? 

Hak dostları namaz borcu olanların mübârek gecelerde kaza namazı kılmalarını tavsiye etmişlerdir.

- Kur’ân-ı Kerîm okumak

- Tevbe istiğfar etmek

- Salat u selam getirmek

- Hamd etmek ve şükür halinde bulunmak

- Allah’ı çokça zikretmek

- Sadaka vermek 

Kadir Gecesinin önemi nedir?
Kadir Gecesi, İslam dinindeki en önemli gecelerden biridir. Kadir Gecesi, Allah'ın insanlara olan merhametinin, bağışlamasının ve lütfunun zirveye ulaştığı bir gecedir. Bu gece, Kur'an-ı Kerim'in ilk ayetlerinin Hz. Muhammed'e vahyedildiği gece olarak kabul edilir.

Müslümanlar, Kadir Gecesi'nde yapacakları ibadetlerle Allah'ın lütfuna erişmek ve günahlarından arınmak için dua ederler. Kadir Gecesi'nde yapılan ibadetlerin faziletinin bin aydan daha fazla olduğu düşünüldüğü için bu geceye "bin aydan daha hayırlı" denilmektedir.

Kadir Gecesi aynı zamanda, insanlar arasındaki sevgi, saygı ve hoşgörünün arttığı bir gecedir. Bu gece, Müslümanların birbirleriyle kucaklaşması, af dilemesi, birlik ve beraberlik duygularının güçlenmesi için de bir fırsattır.

Kısacası, Kadir Gecesi Müslümanlar için büyük bir öneme sahiptir ve bu geceyi en iyi şekilde değerlendirerek Allah'ın lütfuna erişmek ve insanlar arasındaki sevgi, saygı ve hoşgörüyü arttırmak için çaba göstermek önemlidir.

 

Yorumlar