KADINLAR ÖLMESİN…

Ben kadınları;  varoluştaki, güzel , huzur veren, sakin, dingin, yaratıcı, uçuş uçuş ruhların vücut bulmuş hali olarak tanımlıyorum.

Kadın deyince aklıma ilk önce annem geliyor. Pamuk yüzü, yaratıcı maharetli elleri ve sevgi dolu yüreği. Sayesinde harika bir çocukluk geçirdim. Mükemmel olmasa da mükemmele yakın, çocuklarına çok değer veren, tam bir aile babası olan bir adamın kızı olarak doğdum. Hala çok sevdiğim, her zaman her durumda ve her derdim olduğunda  yanlarına gidebileceğim muhteşem iki ağabey ile aynı evde büyüdüm. Onlar beni ve ablamı her zaman sevdiler, saygı gösterdiler, korudular ve değer verdiler. Okumamız, gelişmemiz ve kendi ayaklarımızın üzerinde durabilmemiz için hep yanımızda ve destek oldular. İyi ki varlar. Onlarla hayat daha güzel ve güvenli.  Allahtan şansım devam etti, benim kadınlığıma, kişiliğime değer veren ve saygı duyan bir adamla evlendim, çalışan yazan okuyan hayatımı istediğim gibi yönlendirebildiğim bir erkekle birlikteyim. Sonuç olarak aynı değerlere sahip bir erkek evlat yetiştirdim, başka ne olabilirdi ki bu durumda. Ne mutlu bana.

Her kadın benim kadar şanslı değil. Her gün yeni bir kadın cinayetine gözlerimizi açıyoruz. Gün geçmiyor ki bir kadın bir kız çocuğu tanımadığı, ya da tanıdığı, hatta en yakını ağabeyi, babası , amcası, komşu vb. kişiler tarafından, tacize uğruyor, işkence ediliyor, dövülüyor ya da öldürülüyor.

Öyle acımasız ve ruhsuz olmak gerekir ki, bu nasıl bir ruh hali olabilir ki? İnsan olan insana , hatta sevdiğine, kendi canına bunları nasıl yapar?

Bizim aklımızın almadığına, onların çok güzel açıklamaları ve sebepleri var. Gülmüştü, bakmıştı, geç saatte sokağa çıkmıştı, sevgilisi olmuştu. Kuyruk sallamıştı, mıştı mıştı…

Artık yürek dayanmıyor. Biraz empati yapalım. Biraz kendimize yapılmasını istemediğimiz bir şeyi başkasına da yapamayacağımızı anlayalım.

Lütfen anneler, erkek çocuklarınızı, düzgün yetiştiriniz, kız, erkek ayırımı yapmadan, herkesin, bir birey olduğunu, yaşama hakkına her doğanın sahip olduğunu. Hiçbir insanın başka bir insanın tapulu malı olmadığını öğretin. Doğayı, hayvanları, çiçekleri ve başka insanları sevmeyi öğretin. Okuyun, okutun. Bunun başka yolu yok.

Elbette cezalar da çok önemli. Ceza hukukunun temeli, suç işleyene ceza vermek değil, insanların suç işlemesine engel olma prensibi üzerine kurulmuştur. Eğer biz bu temeli zayıflatır, cezaları azaltır, kaldırır, yok edersek. Toplumda düzen ve emniyeti sağlayamayız.

Yazacak söyleyecek o kadar çok şey var ki, ama bir yerden sonra söyleyecek söz bulamıyor insan, sözün bittiği yerdeyiz.

Canlarına kast edilerk, ruhlarına hancer sokularak zarar görmüş tüm canlarımızın acısı içimizde.

Hep birlikte sağlıklı ve güzel günlere.  Bir daha hiç yaşamamak ümidiyle.

DİLEK ELMAS

Yorumlar