Anasayfa /  Foto Galeri

Kadınlar neden mastürbasyon yapar?

Profesör Lauren Streicher, kadınların cinsel yaşamına ilişkin tavsiyelerde bulundu. Peki Kadınlar neden mastürbasyon yapar?

Kadınlar neden mastürbasyon yapar? - Sayfa 1

Çin’in Vuhan kentinden yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19), dünyayı derin bir korkunun içine bıraktı.

Birçok ülke sınırlarını kapatarak karantina uygulamasına geçerken uzmanlardan da “Evden çıkmayın” uyarıları geliyor. Zira küresel bir salgına dönüşen bu hastalıkla mücadelede en etkili yöntemin sosyal mesafeyi artırma olduğu belirtiliyor.

Evde karantina sonrası cinsel hayatın nasıl olması gerektiğine dair çok sayıda araştırma ve makale yayımlandı ve yayımlanmaya devam ediyor.

Feminist yayınlardan catlakzemi'den Eflatun Meral, Northwestern Üniversitesi’nde jinekoloji ve kadın doğum alanında profesör doktor olan Lauren Streicher’in kadınların cinsel yaşamına ilişkin tavsiyelerini derledi.

Meral, Streicher’in tespitlerinden yola çıkarak, kadınların düzenli olarak mastürbasyon yapmaları için 13 nedeni şöyle sıralıyor:

1- Daha mutlu hissetmek için “Keyif almak iyi hissettirir” diyor Streicher.

İşte bu kadar basit. Her orgazmda vücut endorfin, dopamin ve oksitosin salgılar bu da bizi güzel hissettirir ve doğal bir şekilde doruğa ulaştırır.

Kadınlar neden mastürbasyon yapar? - Sayfa 2

2- Vücudunla daha barışık olmak için

İnsanın kendisini vücuduyla rahat hissetmesi esastır çünkü o hayatımız boyunca bizi bırakıp gitmeyecek nadir şeylerdendir. En iyi sonuçlar her zaman sistemli bir keşfin sonucudur: “Kadınların vücutlarını iyi tanımaları ve onu nasıl hoş tutacaklarını bilmeleri elzemdir.”

Kadınlar neden mastürbasyon yapar? - Sayfa 3

3- Cinsel yaşamda iyileşme için

Vücudumuzu keşfederken bize neyin daha çok zevk verdiğini de keşfedebiliriz. Bu da yatakta bize güven verirken, partnerimizin düşlediklerimize dâhil olmasını kolaylaştırır. Neyin hoşuna gittiğini bulursan, nereye dokunmasını istediğini de söyleyebilirsin.

Kadınlar neden mastürbasyon yapar? - Sayfa 4

4- Daha iyi bir uyku için

Neden her zaman zevk içinde kıvrıldıktan sonra kendimizi uykunun kollarına bırakırız? Çünkü her orgazm duygusal ve fiziksel gerilimleri ortadan kaldırarak vücudu boşaltırken hızlıca uykuya geçmemizi sağlar. Uzmanlar “Bizi rahatlamış ve tatmin olmuş hissettirdiği için genellikle mastürbasyondan sonra daha iyi uyuruz,” diyor. Mastürbasyon da tıpkı kitap okumak gibi uyumaya yardımcı oluyor.