Anasayfa /  Foto Galeri

Kadınlar hamile kalmak için öyle bir şey yapıyor ki... İşte Dünyanın en ilginç kabilesi

Dünyanın en ilginç kabileleri arasında gösterilen Himba Kabilesi'nin kadınlarının hamile kalmak için yaptığı ritüel duyanları şaşırtıyor. İşte Himba Kabilesi’ndeki kadınların ilginç yaşamları...

Kadınlar hamile kalmak için öyle bir şey yapıyor ki... İşte Dünyanın en ilginç kabilesi - Sayfa 1

Afrika ülkesi Namibya'da Himba Kabilesi'nin kadınları hamile kalmak için bir ağaç altında oturarak şarkı söylüyor. Kabile, ileriki yaşlarında suç işleyen çocuğa bu şarkıyı söyleyerek kim olduğunu hatırlatıyor.

Kadınlar hamile kalmak için öyle bir şey yapıyor ki... İşte Dünyanın en ilginç kabilesi - Sayfa 2

Kabilelerin kendilerine ait ritüelleri her zaman dikkat çekiyor. Ancak bu kabileler arasından bazılarının öyle gelenek ve yöntemleri var ki, herkes şaşıp kalıyor. İşte bu kabilelerden biri de Himba kabilesi. Kabilenin kadınlarının hamile kalmak için yaptığı şey dikkat çekiyor.

Kadınlar hamile kalmak için öyle bir şey yapıyor ki... İşte Dünyanın en ilginç kabilesi - Sayfa 3

HAMİLE KALMAK İÇİN AĞAÇ ALTINA OTURUYORLAR
Hamile kalmak isteyen kadın kabile tarafında kutsal kabul edilen ağacın altına oturarak bir şarkı mırıldanıyor. Bu şarkıyı daha sonrasında baba adayı ve diğer kabile üyeleriyle paylaşıyor. Bu şarkının ortaya çıktığı gün bebeğin doğum günü olarak ilan ediliyor. Bebek bu şarkı ile dünyaya geliyor.

Kadınlar hamile kalmak için öyle bir şey yapıyor ki... İşte Dünyanın en ilginç kabilesi - Sayfa 4

CEZA YERİNE ŞARKIYI SÖYLÜYORLAR
Gelecekteki, başarıları da bu şarkıyla kutlanıyor. Hatta, ağladığında da bu şarkıyla teselli ediliyor ve sakinleştiriliyor. Bir çocuk ilerleyen yaşlarında bir suç işlerse onu cezalandırmak yerine, tüm kabile üyeleri ona kendi şarkısına söyleyerek ona kim olduğunu hatırlatıyorlar.