Anasayfa /  Sağlık

Kabarık ve mat saçlar için evde hazırlayabileceğiniz maske tarifleri

Özellikle dalgalı saçlarda görülen ve hayat yaşamını olumsuz etkileyen saçlarda matlık ve kabarıklıktan bir çok kadın muzdarip durumda. Kabarıklıklar nedeniyle doğal saçlarını kullamayan çoğu kadın çareyi bakım kremleri ve serumlarda aramakta. İşte kabarık saçlar için evde hazırlayıp uygulayabileceğiniz 3 doğal tarif...

Abone ol
Abone ol 28 Aralık 2018 20:46

Kabarık saç sorunu bazı kadınların yaşadığı, oldukça can sıkıcı bir durumdur. Saçları kabaran kadınlar, fön çektirseler dahi bir süre sonra yine saçları kabarmakta ve bu durumdan şikayetçi olmaktadırlar. Şikayetçi olmakta da aslında haklılar. Çünkü hepinizinde bildiği gibi kabarık saçlar, elektiriklenmiş görüntüsüyle kişinin bakımsız görünmesine neden oluyor. Bu nedenle bizde elmaelma.com olarak kabaran saçlarınızı nemlendirecek ve elektirilenmeyi yok edecek maske tarifleri hazırladık. İşte kabarık saçlar için maske tarifleri! 

MUZ VE LİMON MASKESİ: 

Muz ve limonla hazırlanan bu maske saçlarınızın kabarmasını önleyerek saçlarınızı hem nemlendirecek hem de yumuşacık bir görünüm kazanmasını sağlayacak. Bu maske aynı zamanda ölü hücreleri ortadan kaldırarak, kafa derinizin ph değerini düzenlemektedir.Muz ve limonda bulunan antioksidanlar sayesinde saçınızın doğal nem üretimi de artacak. 

Malzemeler: 1 tane olgunlaşmış muz, yarım limonun suyu 

Hazırlanışı: Muzu püre haline getirip sıkmış olduğunuz yarım limonun suyu ile karıştırın. Saçlarınızı ıslattıktan sonra birkaç kısma ayırarak köklerden uçlara doğru uygulayın. 30 dakika beklettikten sonra saçlarınızı durulayın. Bu işlemi haftada en az üç kere tekrarlamanızda fayda olacaktır.

AVOKADO VE YUMURTA SARISI MASKESİ: 

Bu maskede yine elektiriklenen saçlarınıza iyi gelecek bir maske tarifidir. Yoğun nemlendirici özelliğine sahip olması nedeniyle saçlarınızın daha güçlü olmasını sağlayacak. 

Malzemeler: 1 tane olgunlaşmış avokado, 1 yumurta sarısı 

Hazırlanışı: Avokadoyu kabuğundan ayırıp, bir çatal yardımıyla püre haline getirin. Yumurta sarısı ekleyip, krema kıvamını elde edene kadar karıştırın. Hazırlamış olduğunuz kremi ıslak saça uygulayarak 30 dakika bekletin. Saçlarınızı suyla durulayın

BAL VE YOĞURT MASKESİ: 

İki besinin de içeriğindeki besleyici maddeler sayesinde, kabaran saçlar için önerilmektedir. Her ikisi de kafa derisi pH değerini düzenlemektedir. Saç dökülmesini önleyerek saç tellerindeki zayıflığında onarılmasını sağlamaktadır. Bu maskelerin etkili olabilmesi için dikkat etmeniz gereken husus düzenli olarak yapılmasıdır. Hafta 1 ya da 2 kere saçınıza iyi gelen maskeyi uygulamanız sonucunda saçlarınızdakş elektiriklenmenin ve kabarmanın yok olduğunu fakr edeceksiniz. 


Yorumlar