Anasayfa /  Dünya

Kadın öğretmen 10 yıl önce bunu yapmaya karar verdi! Biriktirdiği para dudak uçuklattı!

İngiltere'de öğretmenlik yapan 47 yaşındaki Anna Kilpatrick'in 10 yıl önce kıyafet almamaya karar vermesinden bu yana 100 bin TL birikim yaptığı belirtildi.

Abone ol
Abone ol 25 Ocak 2021 13:03

İngiltere'de öğretmenlik yapan 47 yaşındaki Anna Kilpatrick'in 10 yıl önce kıyafet almamaya karar vermesinden bu yana 100 bin TL birikim yaptığı belirtildi.

İngiltere'de yaşayan 47 yaşındaki öğretmen Anna Kilpatrick, giyime harcadığı paralardan tasarruf etmek için ettiği yeminle adeta şaşkına çevirdi. 

Önceleri kazandığı paraların büyük kısmını giyim kuşama harcayan iki çocuk annesi Anna Kilpatrick, kıyafet almamak için yemin etti.

Anna bu sayede yapptığı tasarrufla ağızları açık bıraktı. 10 yıl boyunca kıyafete para harcamayan öğretmen, nerdeyse bir ev parası biriktirdi. Anna, 10 bin sterlin, yaklaşık 100 bin TL biriktirdi.

Sadece internet üzerinden başka insanlar ile elbiselerini takas eden öğretmen Anna'nın bu davaranışı, tüm kadınlara örnek oldu. İki çocuk annesi kadın, bu davranışından dolayı eleştirilere de kulak asmadığını ifade etti.

Anna, insanların bir elbiseyi kullandıktan sonra başkalarıyla paylaşmak yerine attıklarını bunun hem ekonomik olarak insanlara yük olduğunu, hem de çevreye zarar verdiğini söyledi.

İkinci el kıyafet aldı

Anna, bunun yanı sıra kullanılmış elbiselerin satıldığı yardım kuruluşları tarafından ikinci el elbise alarak ihtiyacı olanlara yardımda bulunduğunu ve bu davranışıyla tüm kadınlara ilham olmak istediğini belirtti.

Yorumlar