Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Kabine toplantısı sona erdi. Kritik toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor.

Abone ol
Abone ol 15 Mart 2022 20:47

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Kabine toplantısı sona erdi. Kritik toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğanın açıklamaları:

Rusya-Ukrayna krizi, ekonomideki gelişmeler gibi önemli gündem maddeleri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bir araya gelen Kabine'de toplantı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Konuşmama yeni Tarım ve Orman Bakanımıza hoşgeldin diyerek başlamak istiyorum. Vahit hocamızın ülkemizin, ormancılarımızın vizyonlarını geliştirecek adımlar atacağına inanıyorum. Hayatın her alanında olduğu gibi Kabine'deki görev değişimleri de bir bayrak yarışıdır. Kabine'mizi sürekli dinamik tutacak adımları attık. Türkiye'nin yönetim değişikliği ihtiyacı bir anda ortaya çıkmadı. Milletimizin desteği ile hayata geçirdiğimiz yönetim biçiminin avantajlarını özellikle kriz döneminde çok net olarak görebiliyoruz. Nice yıkıcı tehdidin sadece üstesinden gelmekle kalmadık, bu süreçleri ülkemiz için fırsatlara dönüştürecek adımları attık. 2023 hedeflerimize kararlılıkla ilerliyoruz. Aktif ve dirayetli tutumla küresel güç konumumuzu dost düşman herkese kabul ettiriyoruz. İnsani ve siyasi ilişkileri aksatmadan tüm taraflarla çalışayı başarabilen ülkelerden biriyiz. 

"Çavuşoğlu Ukrayna ve Rusya'ya gidecek"

Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada artan gücünün en önemli göstergesi Antalya'ya yapılan diplomasi forumudur. Dünyanın dört bir yanından 17 devlet başkanı katıldı. Antalya Diplomasi Forumu'nun en çok ses getiren bölümü Ukrayna ve Rusya Dışişleri Bakanlarının, bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı oturumdu. Bu temas diplomasi kapılarını açması bakımından çok önemliydi. Dışişleri Bakanımızı bugün Rusya'ya gönderiyorum. Her iki taraf ile ateşkes gayretlerini sürdürecek.

Dünyada işler yolunda giderken, içerideki yönetim biçimlerinin becerisizlikliği yüzüden herkesin yarınından umut kestiği kara günler yaşadık. Ülkemizi en sert küresel çalkantılardan en az kayıpla çıkardığımız bir yerdeyiz. Muhalefetten kendi anayasa metnini beklediğimizi söylemiştik. Orta koydukları bir metin var o da kendilerine ait değil. Yurt dışında hazırlanmış bir raporu kendilerinin gibi ortaya koymaları çalışmadıklarının açıkça ortaya çıkarıyor. Bizim zaten hayata geçirdiğimiz işleri kendi fikirleri gibi söylüyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde anayasalar da yasalar da yönetim sistemleri de durağan değildir.

Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada artan gücünün en önemli göstergesi Antalya'ya yapılan diplomasi forumudur. Dünyanın dört bir yanından 17 devlet başkanı katıldı. Antalya Diplomasi Forumu'nun en çok ses getiren bölümü Ukrayna ve Rusya Dışişleri Bakanlarının, bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı oturumdu. Bu temas diplomasi kapılarını açması bakımından çok önemliydi. Dışişleri Bakanımızı bugün Rusya'ya gönderiyorum. Yarın Moskova'da temaslarda bulunacak, perşembe günü de Ukrayna'ya geçecek.

"Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile buluşacağız"

Çarşamba günü İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'u resmi ziyaret vesile ile ağırladık. Aynı günün akşamı Sayın Biden ile görüşme gerçekleştirdim. Dün de Almanya şansölyesi ile Ankara'da ikili görüşme gerçekleştirdik. Yarın Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile buluşacağız.

Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız hizmet ve eser sayısı geleceğe umut ile bakmamızı sağlıyor. Temel altyapılar konusunda kayda değer hiçbir eksiğimiz kalmadı. Önümüzdeki Cuma günü açılışını yapacağımız Çanakkale köprüsü iftihar verici bir eserdir. Cuma günü yap-işlet-devret modeli ile ülkemize kazandığımız eserleri duymak isteyen kulakların huzuruna getireceğiz. Sakarya'daki tank palet fabrikası üzerinden kendi ordusuna etmedik hakaret bırakmayanları biz unutmadık. İnsansız hava araçlarımızı itibarsızlaştırmaya çalışanların vatana ihanet içinde olduklarını gayet iyi anlıyoruz. Kendi uçağımızı, silahımızı otomobilimizi geliştirmemizi engelleyen zihniyete müsaade etmeyeceğiz. Türkiye'nin yükselen yıldızı konuşulurken bizim de kendimizi buna hazırlamamız lazım.

Gençlerimizden katkı bekliyoruz. Gelin 2023'ü tarihimizin en şanlı yapraklarından biri yapalım. Dün 14 Mart Tıp Bayramı vesile ile sağlık çalışanları ile bir araya geldik. Sağlık Çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçilmesi ve özlük hakları için verdiğimiz müjdelerin hayırlı olmasını diliyorum.

Anaokulu müjdesi

Eğitimde de çok önemli adımlar atıyoruz. Eğitime katılan öğrenci sayısında devasa bir artış var. Şimdi sıra okul öncesi eğitimin yaygınlaşmasına geldi. 3 bin yeni anaokulunu ve 40 bin yeni anasınıfı hizmeye almayı hedefliyoruz.

Çiftçilere enerji müjdesi

Tarımı su ile bereketlendirerek barajı ve göleti tamamlanmış tarımsal alanlardaki sulama tesislerini hızla bitirerek ekonomiye kazandıracağız. Üreticilerimize yaklaşık yıllık 41 milyar lira gelir artışı sağlayacağız. Çiftçilerimize enerjileri daha uygun maaliyete temin etmelerini sağlayacağız. Özellikle ülkemizin ciddi potansiyele sahip olduğu güneşten enerji üretimi için çok büyük yatırımlar yaptık. Elektrik maaliyetlerinde yatışan artışların çiftçilerimizi zorladığını biliyoruz. KDV indirimi ile maaliyetlerde azalma sağlasak da soruna daha kalıcı çözümler bulmak durumundayız. Özellikle sağlayacağımız finansman kaynakları ile güneşten elde edilen elektriğin payını hızla artırmayı planlıyoruz.

1915 Çanakkale Köprüsü açılıyor

Temel altyapılar konusunda kayda değer hiçbir eksiğimiz kalmadı. Önümüzdeki cuma günü açılışını yapacağımız 1915 Çanakkale Köprüsü ve eser ve hizmet zincirinin altın halkalarından biri olacaktır. Milletimiz ortaya çıkan eserlerden ne yaptığımızı, niçin yaptığımız görüyor, biliyor, takdir ediyor. Cuma günü açılış programında ülkemize kazandırdığımız eserlerin toplu bir değerlendirmesini yaparak görmek isteyen gözlerin huzuruna getireceğiz. Sakarya'daki tank palet fabrikası üzerinden kendi ordusuna etmedik hakareti bırakmayanları, biz unutmadık. Kendi uçağımızı, kendi silahımızı, kendi otomobilimizi geliştirmemizi engelleyen zihniyetin bir kez daha ülkemize aynı kötülüğü yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada genişleyen etki alanının insanlarımız refahı üzerindeki olumlu neticelerini almaya başlayınca ülkemize kazandırdığımız geniş vizyonun önemi daha iyi anlaşılacaktır.


Yorumlar