Anasayfa /  Güncel

Kabine toplantısı ne zaman yapılacak? Kabine toplantısı konusu ne?

Koronavirüs önlemleri kapsamında yurdumuzun dört bir yanında kısıtlamalar devam ediyor. Vatandaşlar ise vaka sayıları ve aşı programı sonrası kısıtlamaların ne zaman sona ereceğine ilişkin gözünü kabine toplantısına çevirdi. Peki Kabine Toplantısı ne zaman, hangi gün yapılacak?

Abone ol
Abone ol 08 Şubat 2021 12:23

Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta olacak? Sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde toplanacak Kabine Toplantısı tarihinde. Peki, Kabine Toplantısı bu hafta olacak mı? Kabine Toplantısı'nda yeni kararlar neler olabilir? İşte konuya ilişkin detaylar...

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK? 

Pek çok kararın alındığı Kabine Toplantısı genellikle pazartesi günleri yapılıyor. Bu haftaki toplantının tarihi henüz belli olmadı. Ancak toplantının bu hafta gerçekleşmesi ön görülüyor.

GEÇEN HAFTA KABİNE TOPLANTISI SONUÇLARI

Geçen hafta eğitim öğretime yönelik Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısıtlamalara değindi. Erdoğan, toplantıda yeni tip korona virüs (COVID-19) salgınıyla ilgili değerlendirmeleri ayrıntılı bir şekilde yaptıklarını belirtti. 

Açıklamalarında "Köy okullarında 15 Şubat'ta eğitim öğretimin başlamasını kararlaştırdık" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

Erdoğan, köy okullarının 15 Şubat'ta eğitim öğretimin başlayacağını belirterek, "8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim-öğretimin 1 Mart'ta başlaması için hazırlıklara başlanacak. Okulların açıldığı köylerde vaka artışı yaşanması halinde eğitim öğretime yeniden ara verilebilecek." dedi.

"Vaka sayılarındaki iyileşmeye paralel olarak 1 Mart'tan itibaren il bazında eğitim öğretimin kademeli başlaması için çalışmalar yürütülecek. Vakaların belirli sayısının altına düşmesiyle esnafımıza yönelik kısıtlamaların kademeli gevşetilmesi takvimini başlatmayı planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

HANGİ DEĞİŞİKLİKLER BEKLENİYOR?

- Salgının seyrine bağlı olarak, kuralların değiştirilmesine ilişkin seçenekler tartışılıyor.

- Öncelikli olarak sokağa çıkma yasağına ilişkin saatlerin daraltılabileceği konuşuluyor. Cumartesi-pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının gündüz için kaldırılması da yeni planlamada söz konusu olabilecek. 

- Hafta içi kısıtlamalarının saatlerinin de 21.00’den 23.00’e çekilebileceği belirtiliyor.

- Bir süre sonra Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, normal hasta kabul edilebileceği, ertelenen ameliyatlar ve tedavilere de yeniden başlanabileceği ifade ediliyor.

- Mart ayından itibaren okulların ikinci yarı yılında yüz yüze eğitime geçmesi de tartışılan konular arasında.

- Lokanta ve kafelerin belli kurallarla açılabileceği, buralara HES koduyla girilmesine ilişkin yeni düzenlemeler yapılabileceği öne sürülüyor 

Yorumlar