Anasayfa /  Güncel

Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? Bu hafta Kabine Toplantısı var mı, yapılacak mı, saat kaçta?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıda Türkiye'nin iç ve dış siyasi gündemi ele alınacak. 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri öncesi Kabine Toplantısı'nın gündem maddesi olması beklenirken, AK Parti Seçim Beyannamesinde yer alan evlilik kredisi, öğrencilere vergi muafiyeti, kadınlara emeklilik desteği gibi birçok konunun toplantıda ele alınması ön görülüyor. Peki, 2 Mayıs bu hafta Kabine Toplantısı var mı? Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta?

Abone ol
Abone ol 02 Mayıs 2023 18:58

Kabine Toplantısı ne zaman? sorusu seçime günler kala araştırılıyor. Emekli memur maaş zammı, kamu işçisine toplu sözleşme zammı gibi konular başta olmak üzere Kabine Toplantısı kararları bekleniyor.  Peki kabine toplantısı ne zaman yapılacak?
 
Kabine toplantısı ne zaman yapılacak?

Kabine Toplantısı son olarak Mart ayının ilk haftasında düzenlenmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanların katılımıyla düzenlenen son toplantının üzerinden 49 gün geçti.

Kabine Toplantısı, normal şartlar altında 2 haftada bir gerçekleşiyor. Ancak sıcak gündem olması halinde istisnai durumda peş peşe yapılabiliyor.

Henüz Kabine Toplantısı tarihi, günü ve saati açıklanmadı. 



Seçim öncesi son toplantı

14 Mayıs seçimleri öncesinde gerçekleşmesi halinde son Kabine Toplantısı’nın olması bekleniyor.

YSK’ya sunulan listeye göre Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara 3. Bölge 1. sıra, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya birinci sıra, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul 2. Bölge birinci sıra, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin Ankara 2. Bölge’den, Sanayi Bakanı Mustafa Varank Togg fabrikasının kurulacağı Bursa 2. Bölge birinci sıradan, Enerji Bakanı Fatih Dönmez Eskişehir 1. sıradan aday oldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir 1. Bölge birinci sıradan, Savunma Bakanı Hulusi Akar Kayseri birinci sıradan, Aile Bakanı Derya Yanık Osmaniye, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise Ordu 1. sıradan milletvekili adayı olarak gösterildi.

Yorumlar