Anasayfa /  Foto Galeri

Kabine kararları belli oldu! Kısıtlamalar genişletildi...

Kritik Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. 'Yılbaşında ek kısıtlama olacak mı, sokağa çıkma yasağı var mı?' sorusu da açıklama sonrası cevap buldu. İşte koronavirüs kararları ile ilgili tüm detaylar...

Kabine kararları belli oldu! Kısıtlamalar genişletildi... - Sayfa 1

Binlerce kişinin odaklandığı kabine toplantısı 14 Aralık Pazartesi günü gerçekleşti. Toplantının ana gündem maddesini mart ayından bu yana olduğu gibi koronavirüsle mücadele çalışmalarıydı. Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlerin vaka ve ölüm sayılarına etkisi, büyükşehirlerdeki son durum ve yerli aşı çalışmaları da kabinede tüm ayrıntılarıyla değerlendirildi. Kabine toplantısı öncesinde yılbaşında sokağa çıkma yasağı olabileceği ve 14 gün kapanma kararı verilebileceği iddiaları gündemdeydi. Kabine toplantısı ardından alınan yeni kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan paylaştı. İşte milyonların kilitlendiği o kararlar…

Kabine kararları belli oldu! Kısıtlamalar genişletildi... - Sayfa 2

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: Tüm vatandaşlarımızla birlikte esnafımızın tüccarımızın iş insanımızın yanında olduk. Sosyal koruma kalkanı başlığı altında karşılıksız nakit desteklerinin tutarı 45 milyar lirayı buldu.

Kabine kararları belli oldu! Kısıtlamalar genişletildi... - Sayfa 3

Aşı geliştirme çalışmaları başta olmak üzere konu ile gelişmeleri yakından izleyerek süreci yönetiyoruz.Alınan tedbirlerin sonuçlarını kapsamlı olarak değerlendirdik. Milletimizin tüm fertlerinin büyük fedakarlığıyla uyguladığımız kısıtlamaların ve diğer tedbirlerin olumlu etkilerini görmeye başladık.

Kabine kararları belli oldu! Kısıtlamalar genişletildi... - Sayfa 4

Yüzde 18'den yüzde 8'e indirdiğimiz iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran'a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edeceğiz. Esnafımıza kira desteği için hazırlıklara başladık.