Anasayfa /  Dünya

Japonya tüm ülkelere sınırlarını kapattı

İspanya Sağlık Bakanlığı, İngiltere'de mutasyona uğrayan Kovid-19'un yeni türünün kendilerinde de görüldüğünü açıkladı. İsveç Sağlık Bakanlığı da, İngiltere'den dönen bir vatandaşında mutasyona uğramış Kovid-19 tespit edildiğini duyurdu. Öte yandan Japonya, yeni varyant sebebiyle tüm ülkelere sınırları kapatma kararı aldı.

Abone ol
Abone ol 26 Aralık 2020 19:05

İspanya Sağlık Bakanlığı, İngiltere'de mutasyona uğrayan Kovid-19'un yeni türünün kendilerinde de görüldüğünü açıkladı. Madrid bölgesel hükümeti yetkilisi Antonio Zapatero, basın toplantısında, tespit edilen 4 vakanın kısa süre önce İngiltere'den gelen kişilerle ilgili olduğunu belirtti.

İsveç Sağlık Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Sörmland bölgesinde Kovid-19'un mutasyona uğramış türünün İngiltere'den gelen bir kadında tespit edildiği ve bunun İsveç'te bilinen ilk vaka olduğu ifade edildi. Açıklamada, söz konusu kişinin hastanede tedavi altında bulunduğu aktarıldı.

Öte yandan Japonya, mutasyonla beraber ortaya çıkan yeni Kovid-19 vakalarının yayılmasını önlemek için ocak ayının sonuna kadar tüm ülkelere sınırları kapatma kararı aldı.

MUTASYONUN GÖRÜLDÜĞÜ ÜLKELER

İspanya ve İsveç ile birlikte mutasyonun sıçradığı ülke sayısı 12'ye yükseldi. Mutasyon geçiren tür daha önce, Fransa, Japonya, Lübnan, Danimarka, Hollanda, Avustralya, Belçika, Singapur, İskoçya ve İtalya'da görülmüştü.


KAYNAK: HABER7

Etiketler Japonya Koronavirüs
Yorumlar