Anasayfa /  Foto Galeri

Japon öğrenciler koronavirüs sebebiyle ilginç yöntemle mezun oldular!

Japonya'da bulunan Business Breakthrough Üniversitesi (BBT Üniversitesi), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle mezuniyet törenine katılamayan öğrencileri için uzaktan görüntülü katılıma imkan sağlayan robotlar aracılığıyla mezuniyet töreni düzenledi.

Japon öğrenciler koronavirüs sebebiyle ilginç yöntemle mezun oldular! - Sayfa 1

Kovid-19 nedeniyle etkinliklerin iptal edildiği dönemde, bu soruna teknolojiyi kullanarak çözüm bulan Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Business Breakthrough Üniversitesi, Japon bir firma tarafından geliştirilen robotlar aracılığıyla, öğrencilerini çevrimiçi bir törenle mezun etti.

Japon öğrenciler koronavirüs sebebiyle ilginç yöntemle mezun oldular! - Sayfa 2

Törende görevli olan 4 öğrencinin kontrol ettiği robotlara, mezun olacak öğrenciler Zoom isimli video konferans programıyla uzaktan bağlandı.

Japon öğrenciler koronavirüs sebebiyle ilginç yöntemle mezun oldular! - Sayfa 3

Robotun yüz kısmındaki tablet üzerinde görüntüleri yer alan öğrenciler, mezuniyet elbisesi giydirilmiş robotlar aracılığıyla sırasıyla üniversite yetkililerinden diplomalarını aldı.

Öğrenciler bu sayede aktif bir şekilde yetkililerle iletişim kurma imkanı da buldu.

Japon öğrenciler koronavirüs sebebiyle ilginç yöntemle mezun oldular! - Sayfa 4

BBT Üniversitesi İşletme Fakültesi Küresel Yönetim Departmanı Dekanı Prof. Shugo Yanaka, yaptığı açıklamada, üniversite olarak koronavirüs nedeniyle özel bir mezuniyet töreni düzenlemeye karar verdiklerini belirterek, mezuniyet töreninde yer alan robotların Japonya merkezli robot teknolojileri alanında üretim yapan bir firmanın "newme" isimli "Avatar" robotları olduğunu söyledi.