Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi öğrenci alımı yapacak !

İçişleri Bakanlığına bağlı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisine akademik lisansüstü öğrenci alım ilanı açıklandı. Başvuru şartları ve diğer detaylara haberde..

Abone ol
Abone ol 06 Haziran 2020 10:06

Jandarma ve sahil güvenlik akademisine öğrenci alım ilanı açıklandı.

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Jandarma ve sahil güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü 2020 ve 2021 eğitim ve öğretim yılı güz dönemi lisansüstü programları açıklandı.

Açıklanan ilana göre güz döneminde tezli yüksek lisans programına öğrenciler için başvurular 1 Haziran ile 26 Haziran tarihleri arasında Güvenlik Bilimleri Enstitüsü e-posta adresi üzerine gerçekleştirilecek. Adaylar başvurularda ıslak imzalı değerlendirme formu sınav öncesinde teslim etmeleri gerekecek. 26 Haziran tarihinde başvuran sona ermesinin ardından 29 Haziran ile 3 Temmuz arasında başvuru koşullarını sağlayan adaylara yönelik olarak listeler açıklanacak. 6 ile 10 Temmuz arasında değerlendirme sınavları yapılacak. Deneme sınavları sonuçları 7 Temmuz tarihine kadar gerçekleştirilecek. Asil ve yedek listeden kayıt olanların kayıt işlemleri 18 Eylül tarihine kadar gerçekleştirilecek. 5 Ekim ile 9 Ekim tarihlerinde yüksek lisans dersleri başlayacaktır.

Başvuru şartları;

KONTENJANLAR;

Uluslararası güvenlik ve terörizm anabilim dalında 10 kontenjan ayrıldı ALES'ten 60 puan almak yabancı dil YDS puanı 60 olmak gerekmektedir. Kamu yönetimi bölümünden 15 kontenjan, Deniz Emniyeti ve Güvenliği Bölümü 10 kişi, suç araştırmaları 15 kişi, güvenlik yönetimi alanında 10 kişi olmak üzere toplam 60 yüksek lisans öğrencisi alınacak.

Yorumlar