Anasayfa /  Ekonomi

Jandarma astsubay alımı YKS ile devam ediyor! İşte başvuru şartları

Jandarma Genel Komutanlığı 2020 yılı lise mezunu subay ve astsubay alımı duyurusu yayımlandı. Yayımlanan duyuruda başvuru şartlarına yer verildi.

Abone ol
Abone ol 10 Şubat 2020 13:39

Jandarma Genel Komutanlığı 2020 yılı lise mezunu subay ve astsubay alımı duyurusu yayımlandı. Yayımlanan duyuruda başvuru şartlarına yer verildi.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Jandarma Genel Komutanlığı her sene bin civarı subay, birkaç bin astsubay ve on binlerce uzman çavuş alımı yaparak devam etmekte olup lisans, ön lisans ve lise mezunu öğrenciler arasında subay ile astsubay teminleri gerçekelştirilmektedir. Buna göre adaylar tarafından en çok rağbet gösterilen alım şeklide lise mezunları arasında yapılan alımlardır ve bu alıma başvular Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS ile devam etmektedir. Peki adaylar başvurularını nasıl yapacak, nereden müracaatlar sürüyor?

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY ALIMI BAŞVURULARI SÜRÜYOR!

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarına 2020 yılı içerisinde sözleşmeli astsubay alımı yapılacağı duyuruldu. Haberimizde, Jandarma astsubay alımı başvurularına dair merak edilenlere erişebilirsiniz.

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular sadece, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi ile, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Adayların "Başvuru Kılavuzunun" tamamını okuduktan sonra başvurusunu yapması gerekmektedir.

Başvurular, 04 Şubat 2020 günü başlayıp, 21 Şubat 2020 günü saat 16:00'da sona erecektir.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi'ne e-Devlet kapısı üzerinden e-devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı seçeneklerinden birisi ile giriş yapılacaktır.

 BAŞVURULARIN SON GÜNÜ NE ZAMAN?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sözleşmeli astsubay başvuruları 4 Şubat'ta başladı ve 21 Şubat 2020 tarihinde sona erecek. Temine yönelik detaylar; www.jandarma.gov.tr, www.sg.gov.tr, www.jsga.edu.tr ve www.dpb.gov.tr adreslerinde yer alan "2020 Yılı Jandarma Genel Komutanlığı Muvazzaf/Sözleşmeli Astsubay Başvuru Kılavuzu" ve "2020 Yılı Sahil Güvenlik Komutanlığı Muvazzaf/Sözleşmeli Astsubay Başvuru Kılavuzu"nda belirtilmiştir.

 SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY ALIMI ŞARTLARI NELERDİR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

Başvuru Kılavuzlarında belirtilen öğrenim programlardan mezun olmak, bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak veya geçici kayıt tarihi olarak belirlenen 04 Ağustos 2020 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.

Jandarma Genel Komutanlığı için kılavuzda belirtilen Lisans veya ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya 04 Ağustos 2020 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar için düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2020 tarihi itibariyle yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1993 ve sonrası doğumlular), lisansüstü öğrenimi tamamlamış olanlar için düzeltilmemiş nüfus kaydına göre otuz iki (32) yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1988 ve sonrası doğumlular),

Sahil Güvenlik Komutanlığı için ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya 04 Ağustos 2020 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar için düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2020 tarihi itibariyle yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1993 ve sonrası doğumlular),

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,

Hamile olmamak,

Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş veya sözleşmeli erbaş/er olarak görevli iken ayrılmamış veya çıkarılmamış olmak,

www.jandarma.gov.tr, www.sg.gov.tr, www.jsga.edu.tr ve www.dpb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan "2020 Yılı J.Gn.K.lığı Muvazzaf/Sözleşmeli Astsubay Başvuru Kılavuzu" ve "2020 Yılı S.G.K.lığı Muvazzaf/Sözleşmeli Astsubay Başvuru Kılavuzu"nda belirtilmiş olan başvuru şartlarını taşımak.

 

 

Yorumlar