Anasayfa /  Teknoloji

James Webb Uzay teleskobu Doodle oldu!

James Webb Uzay teleskobu Google'da Doodle oldu! James Webb Uzay teleskobu, geçtiğimiz gün evrenin en net fotoğraflarını çekti. İlk tam renkli fotoğraf tüm dünyada yankı uyandırdı. Yaklaşık 4,6 milyar yıl önce ortaya çıkan kümenin fotoğrafını çekmesiyle birlikte vatandaşlar James Webb Uzay teleskobu özelliklerini merak etmeye başladı. Peki, James Webb Uzay teleskobu nedir, şu an nerede ve özellikleri nedir?

Abone ol
Abone ol 12 Temmuz 2022 21:56

James Webb Uzay Teleskobu özellikleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bilindiği üzere, James Webb Uzay teleskobu, geçtiğimiz gün evrenin en net fotoğraflarını çekti. İlk tam renkli fotoğraf olma özelliğini taşıyan bu görüntü tüm dünyada büyük etki yarattı. Peki James Webb Uzay Teleskobu nerede, özellikleri neler? İşte James Webb Uzay Teleskobu ile ilgili detaylar;

JAMES WEBB UZAY TELESKOBU NEREDE?

James Webb Uzay Teleskobu Dünya'nın yaklaşık 1.500.000 kilometre ötesinde, Lagrange noktası (Dünya-Güneş L2) yakınında çalışmaya başladı.

JAMES WEBB UZAY TELESKOBU NEDİR?

James Webb uzay teleskobu, üzerinde barındırdığı teknolojik altyapı nedeniyle tarihin en büyük ve en pahalı uzay teleskobu olacak. Görev süresi 5 yıl olarak planlanan teleskobun şu an için net üretim maliyeti 8,7 milyar dolar olarak açıklandı. James Webb uzay teleskobu, Hubble'dan farklı olarak daha geniş bir keşif alanına sahip olacak ve öte gezegenlerin, yıldızların, galaksilerin doğum aşamasını ve doğum yerlerini gözlemleyecek.

Yorumlar