Anasayfa /  Güncel

İznik Gölü'nü kuraklık vurdu

Bursa'nın en verimli ovalarını sulayan Gölbaşı'ndaki kuraklığın ardından İznik Gölü'nde kuraklık nedeniyle yaşanan metrelerce su çekilmesi vatandaşları tedirgin etti. Bölgede yaşayan vatandaşlar çekilmenin ilk kez bu kadar yoğun olduğunu ifade etti.

Abone ol
Abone ol 22 Aralık 2019 10:33

298 kilometrekarelik yüz ölçümü ile Türkiye'nin en büyük altıncı gölü konumundaki İznik Gölü'nde yaşanan su çekilmesi vatandaşları tedirgin ediyor. Gölün en gözde mesire alanlarından biri olan Orhangazi çamlığı bölgesinde göl suyu yaklaşık 25 - 30 metre çekildi.


YAĞIŞ YOK KURAKLIK VAR
Sahil boyunca gözlenen su çekilmesinin yağışların az olması ve tarım alanlarının bilinçsiz sulanmasından kaynaklandığı iddia edildi.


"İLK DEFA BU KADAR ÇEKİLDİ"
Orhangazi'de yaşayan Asım Sevinç, çocukluğundan beri ilk defa bu kadar suyun çekildiğine şahit olduğunu belirterek, "Tahminen 25 metreye kadar su çekildi. Mevsimin çok yağışsız geçmesinden kaynaklandığını düşünüyoruz. Sabahları önceden arabaların üzerinde çiğ oluyordu, onu bile göremiyoruz. Yağmur yağmadı, ama göl kenarında fabrikalar açıldı. Onlar gölden su çekiyor. İznik ve Orhangazi etrafındaki tarımla uğraşan insanlarımız tarlalarını suluyor. Gölü bu hale getirdi. Bu böyle devam ederse seneye en az 100 metre göl çekilir diye düşünüyorum" dedi.


GÖLBAŞI KURUDU
Uludağ'dan gelen dere ve civar dağlardan akan sularla beslenen ve Bursa ovasının yüzde seksenini sulayan Kestel ilçesindeki Gölbaşı kuraklık sebebiyle kurudu.

 

Yorumlar