Anasayfa /  Güncel /  Son dakika

İzmir'deki depremde can kaybı 83'e yükseldi! İzmirden acı haberler geliyor!

Ege Denizi'nde merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan depremde can kaybı 83'e yükseldi. Yaralı 962 vatandaştan 219'unun tedavisi çeşitli hastanelerde sürüyor. Yaralılardan dördünün durumu ağır.

Abone ol
Abone ol 02 Kasım 2020 10:59

Ege Denizi'nde merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan depremde can kaybı 83'e yükseldi. Yaralı 962 vatandaştan 219'unun tedavisi çeşitli hastanelerde sürüyor. Yaralılardan dördünün durumu ağır.

Ege Denizi Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde can kaybı 83'e yükseldi.

Depreme ilişkin son bilgileri düzenlenen basın toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum verdi.

Kurum şunları söyledi: 


Son durum hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum şunları söyledi: 

"İdil ve ardından Elif kurtarıldı. Aileleri ümitlerini hiç yitirmedi. Sonunda yavrularımıza kavuştuk. Bütün arama-kurtarma faaliyetlerini yapan ekiplerimiz bumutluluğa şahit oldu. Yine ailelerimize vatandaşlarımıza ulaşmak için çalışıyoruz. Tüm ekiplerimize şükranlarımı iletiyorum, özverili çalışmaları dolayısıyla. Ekiplerimiz vardiyalı bir şekilde hiçbir şekilde ara vermeden çalışmalarını yürütüyor.

4 YARALININ DURUMU AĞIR

Yeni güzel haberlerimizi vermek için canla başla çalışıyorlar. Vefat sayısı 83'e yükseldi. 962 vatandaşımız yaralı olarak kurtarıldı. Tedavisi devam vatandaşlarımızdan 4'ü ağır toplam 9 yoğun bakım hastamız var. Bu hastalarımıza ilişkin çalışmalarımız süratli bir şekilde devam ediyor."


58 BİNA İÇİN ACİL YIKIM KARARI

Acil yıkılması gereken bina sayısının 58 olduğunu söyleyen Kurum, "Az hasarlı 397, orta hasarlı 66 binamız var" dedi. Kurum 6 binadaki arama kurtarma çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

Bölgede devam eden müdahale ve iyileştirme çalışmaları AFAD, JAK, STK’lar ve belediyelerden toplamda 7 bin 875 personel, 21 arama kurtarma köpeği ve 1090 araç ile yapılıyor.

 

 

 

Yorumlar