Anasayfa /  Foto Galeri

İzmir'de duyanları şok eden olay... Hamileyken hamile kaldı! Dünyada böyle sadece 11 vaka var

İzmir Urla'da yaşayan Ender ve Sevinç Çelik çifti, 2017 yılının şubat ayında ikinci bebeklerine sahip olacaklarını öğrendi. Büyük mutluluk yaşayan Çelik Ailesi, yaklaşık bir ay sonra yapılan hastane kontrolünde bir sürprizle karşılaştı. Yapılan kontrolde annenin farklı bir yumurtasında yeniden döllenme olduğu ve ikinci kez hamileliğin başladığı anlaşıldı.

İzmir'de duyanları şok eden olay... Hamileyken hamile kaldı! Dünyada böyle sadece 11 vaka var - Sayfa 1

HAMİLEYKEN HAMİLE KALDI

Şaşkına dönen Çelik çifti, yaşanan duruma 'süperfetasyon' adı verildiğini ve dünyadaki 12. vaka olduklarını öğrendi. Poyraz ve Ayaz ismindeki bebeklerini 6 Ekim 2017'de dünyaya getiren Sevinç Çelik, Lina isimli ilk çocuğu ile birlikte süperfetasyon bebeklerini de büyüttü. Yaşadıkları süreci fantastik olarak nitelendiren Çelik, geçen süre zarfında yazar kimliği ile de öne çıktı. Dijital bir platformda felsefi öğeler içeren bilim kurgu ve fantastik kitaplarını yayınlayan Çelik, bundan sonraki kitaplarını basılı olarak yayınlamayı hedefliyor.

İzmir'de duyanları şok eden olay... Hamileyken hamile kaldı! Dünyada böyle sadece 11 vaka var - Sayfa 2

"İKİZ GİBİ AMA DEĞİL"
Yaşadıkları ilginç süreci anlatan Çelik, "Bir aylık hamileyken tekrar hamile kaldığımı öğrendim. Süperfetasyon tanısı konuldu. Bu vakanın dünyada sadece 11 kişinin başına geldiğini, bizim ise 12. vaka olduğumuzu öğrendik. O dönem çok şaşırdık, korktuk."

İzmir'de duyanları şok eden olay... Hamileyken hamile kaldı! Dünyada böyle sadece 11 vaka var - Sayfa 3

Tahmin etmediğimiz bir şeydi. Dolayısıyla hem heyecanlı hem de ürkütücü bir süreçti. Poyraz ve Ayaz ekim ayında 5 yaşında olacak. Ben ilk Poyraz'a hamile kalmıştım. Bir ay sonra da Ayaz'a hamile kaldım. Ancak ikisi de aynı gün doğdu. Kucağıma ilk kez Poyraz'ı getirmişlerdi. Ayaz'ın getirilmediğini gördüğümde korkmuştum. Ayaz 1 kilo 500 gram doğmuştu ve 20 gün kuvözde kaldı. Şu an Ayaz'ın gelişimi Poyraz'a göre daha geride. Şu anda onun gelişimini takip ediyoruz" dedi.

İzmir'de duyanları şok eden olay... Hamileyken hamile kaldı! Dünyada böyle sadece 11 vaka var - Sayfa 4

İZMİRLİ ANNE YAŞADIKLARINI ANLATTI

"İnsanlara 'Süperfetasyon' dediğimizde anlamıyorlar" diyen Çelik, çevresinden gelen tepkileri şu sözlerle anlattı:
"İnsanların çoğu bu vakanın ne olduğunu bilmiyor. Oysa ki bu bilimsel bir durum.