Anasayfa /  Yerel

Türkiye Slalom Şampiyonası Alaçatı’da sona erdi

Rüzgar Sörfü Slalom Türkiye Liginin 4. ve son ayağı olan Türkiye Slalom Şampiyonası, İzmir’in Çeşme ilçesindeki Alaçatı’da sona erdi.Rüzgar Sörfü Slalom Türkiye Liginin 4. ve son ayağı olan Türkiye Slalom Şampiyonası, Çeşme ilçesindeki...

Abone ol
Abone ol 21 Ağustos 2017 13:06

Rüzgar Sörfü Slalom Türkiye Liginin 4. ve son ayağı olan Türkiye Slalom Şampiyonası, İzmir’in Çeşme ilçesindeki Alaçatı’da sona erdi.

Rüzgar Sörfü Slalom Türkiye Liginin 4. ve son ayağı olan Türkiye Slalom Şampiyonası, Çeşme ilçesindeki Alaçatı’da gerçekleştirildi. Şampiyonaya katılan 90 sporcu, hem Türkiye Şampiyonluğu, hem de Rüzgar Sörfü Slalom Türkiye Ligine girmek için mücadele etti. İlk ayağı Seferihisar’da, ikinci ayağı Çandarlı’da, üçüncü ayağı Urla’da gerçekleştirilen yarışların finali ise finalinin gerçekleştirildiği Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Yelken Kulübünde heyecanlı dakikalar yaşandı. Şampiyonanın son gününde, 12-14 knot rüzgarla iki yarış gerçekleştirilirken, üçüncü yarış ise hakemler kararıyla rüzgarın ve zamanın yetersizliği nedeniyle yapılamadı.

Alaçatı’daki final yarışlarında Master kategorisinde Ege Açıkdeniz Yat Kulübü sporcusu Ali Sinan Gerzile, Erkekler kategorisinde Çeşmealtı Rüzgar Sörfü ve Yelken Kulübü sporcusu Erkan Morgan, Kadınlar kategorisinde Göztepe Spor Kulübü sporcusu Fulya Ünlü, Genç Erkek U-20 kategorisinde Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Yelken Kulübü sporcusu Ali Maga ve Genç Kız U-20 kategorisinde Mimar Sinan Rüzgar Sörfü Kulübü sporcusu Yağmur Güneri birinci olmayı başardı. Genç Erkek U-20 kategorisinde birinci olan Ali Maga ve Genç Kız U-20 kategorisinde birinci olmayı başaran Yağmur Güneri, milli takıma girmeye hak kazandı. Junior Erkek U-17 kategorisinde birinci olan Berk Özcan ve Junior Kız U-17 kategorisinde birinci gelen Aylin Özay da milli takıma girme hakkı elde etti.

Yorumlar