Anasayfa /  Foto Galeri

İzmir Körfezi'nden muhteşem kareler..

İzmir Körfezi'nden muhteşem kareler.. - Sayfa 1

DOKUZ Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü'nün 2017 yıl son raporu, İzmir Körfezi'ndeki iyileşmenin devam ettiğini gösterdi. Körfez'in farklı bölgelerinden çekilen sualtı görüntüleri de bu değişimi destekliyor.

İzmir Körfezi'nden muhteşem kareler.. - Sayfa 2

2000'li yıllara kadar her türlü atığın boşaltıldığı bir yer olarak kullanılan İzmir Körfezi'nde, Büyükşehir Belediyesi'nin çevre yatırımlarıyla hız kazanan temizlenme süreci devam ediyor. Deniz altındaki yaşamı tespit etmek amacıyla çekilen sualtı fotoğrafları, Körfez'deki çarpıcı iyileşmeyi bir kez daha gözler önüne serdi.

İzmir Körfezi'nden muhteşem kareler.. - Sayfa 3

Lisanslı dalgıç ve sualtı fotoğrafçısı Murat Kaptan'ın çektiği fotoğraflarda yer alan horozbina balığı, kaya balığı, yengeç, mercanlar, deniz tavşanı ve süngerler, kirlenmeye karşı hassas olan denizatı ve yıllar sonra yeniden görülen deniz iğnesi, İzmir Körfezi'nde rengarenk bir görüntü oluşturdu.

İzmir Körfezi'nden muhteşem kareler.. - Sayfa 4

Narlıdere, İnciraltı, Urla, Konak, Bostanlı ve Yeni Foça'da çekilen bu fotoğraflar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'ye örnek olan arıtma kalitesini de ortaya koydu.