Anasayfa /  Yerel

İzmir Foça'da koronavirüs krizi ! Kursiyerlere kağıt mı imzalatıldı?

İçişleri Bakanlığı polis, jandarma ve sahil güvenlik kurslarının dönüş izinlerini korona salgını nedeniyle 29 Haziran'a uzatırken Eski Foça'da Komando Okulu'nda Covid-19 vakası yaşandığı iddia edildi

Abone ol
Abone ol 07 Haziran 2020 16:21

İçişleri Bakanlığı tüm polis, jandarma ve sahil güvenlik kurslarının dönüş izinlerini korona salgını nedeniyle 29 Haziran'a uzatırken Eski Foça'da bulunan Jandarma Komando Okulu'nda Covid-19 vakası yaşandığı iddia edildi. 

29 HAZİRAN’A KADAR UZATILMIŞTI

Tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs salgını ile mücadelede Türkiye'de normalleşme dönemi başlasa da uygulanan bazı tedbirler sürüyor. İçişleri Bakanlığı, koronavirüs tedbiri kapsamında tüm polis, jandarma ve sahil güvenlik kurslarının dönüş izinlerini 29 Haziran’a kadar uzatmıştı. Uzatılan kurslar içerisinde sadece Foça'da yer alan eğitim merkezinde kurslar devam etmişti. 

14 KİŞİNİN TESTİ POZİTİF ÇIKTI İDDİASI

Eğitim gören kursiyerler karar ile birlikte bazıları İzmir Foça'da yer alan kurslara sevk edildi. Koronavirüs salgını nedeniyle devam eden kursta eğitim gören kursiyerlere yapılan Covid-19 testlerinde 14 kişinin testinin pozitif çıktığı ve hastanede tedavi altında alındığı iddia edildi. Testi pozitif çıkan 14 kursiyer ile teması olan 60 kişi eğitim merkezinde ayrı odalarda karantina altına alındı. Eski Foça olarak adlandırılan eğitim merkezinde de ise 2 kursiyerin testi pozitif çıktığı ve 47 kişinin karantinaya alındığı da gelen iddialar arasında. 

KURSİYERLER ENDİŞELİ

Eğitimi devam eden kursiyerlere "Hastalanırsam hastalığım bana aittir benim hatamdır. CİMER'e veya başka bir yere şikayet edilirse hakkımda açılacak soruşturmayı kabul ediyorum ve ben sorumluyum" diye kağıtlara imza attırıldığı belirtildi. Öte yandan Eski Foça'ya sevk edilen kursiyerlerin Ankara'da aldıkları kursunda koronavirüs nedeniyle yarım kaldı. Kursiyerler hastalık kapmadan tekrar eve gönderilmeyi beklerken alacakları bu eğitimleri "Başka bir tarihte de alabiliriz" diyerek duruma sessizce tepki gösteriyorlar.

 

 

Yorumlar