Anasayfa /  Politika

İYİ Partili isim Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklayacağı tarihi açıkladı!

İYİ Partili yetkili bir isimden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile ilgili gündem olacak bir iddia ortaya atıldı. İşte haberin detayları...

Abone ol
Abone ol 06 Haziran 2022 13:16

İYİ Partili yetkili bir isimden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile ilgili gündem olacak bir iddia ortaya atıldı. İşte haberin detayları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelttiği 10 sorunun sonunda, "Cumhurbaşkanı adayı olmaya yüreğin var mı yok mu" sözlerini kullandı. Erdoğan'a cevap veren Kılıçdaroğlu ise, "Erken seçim yapın, adayımızı açıklayalım" dedi. Siyaset sahnesinde bir yandan bu tartışmalar devam ederken, diğer yandan Millet İttifakı'nın adayının kim olacağı tartışılıyor.

EN GÜÇLÜ İSİM KILIÇDAROĞLU

Millet İttifakı'nda aday olarak öne çıkan isimlerin başında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu geliyor. Kurmaylarının da sık sık aday olmasını istediği Kılıçdaroğlu hakkında dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

"TARİH BELLİ, ADAYLIK DÜŞÜNCESİNİ SÖYLEYECEK"

Halk TV'den İsmail Saymaz'a açıklamalarda bulunan İYİ Partili üst düzey bir yetkili, "3 Temmuz'da ev sahipliklerinde yapılacak altılı masa toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Cumhurbaşkanı adaylığı fikrini beyan etmesi bekleniyor" ifadelerini kullandı.

"ŞANSI OLSA HEPİMİZ DESTEKLEYECEĞİZ"

İYİ Partili yetkili, sözlerine ise şu şekilde devam etti: "Bizde Kılıçdaroğlu'nu sevmeyen yok, onu diyeyim. Kendi aramızda konuşuyoruz; hiç birimiz kötü demiyoruz. Şansı olsa hepimiz destekleyeceğiz. O ümidi vermiyor. Bir ideal için kurduk partiyi, kaybedersek hangi yüzle siyaset yapacağız?"

Yorumlar