Anasayfa /  Politika /  İyi parti

Yusuf Halaçoğlu kimdir? Akşener'e resti çekti

Yusuf Halaçoğlu kimdir? Sorusunun yanıtı merak ediliyor ve gündemde sıkça araştırılıyor. İYİ Parti'den istifa ettiği duyurulan Yusuf Halaçoğlu'nun hayatını sizler için derledik.

Abone ol
Abone ol 07 Ağustos 2018 01:00

Yusuf Halaçoğlu kimdir? Sorusunun yanıtı haberimizde... İYİ Parti kurucu üyelerinden Yusuf Halaçoğlu istifa ettiğini açıkladı. İşte tüm bilgiler...

"ŞEKİL DEĞİŞİMİNİN OLMAYACAĞINI GÖSTERMEKTEDİR"

Ortak basın toplantısında konuşan Halaçoğlu, “Sergilenen tavırlar Kurultay’da bir şekilde değişimin olmayacağını göstermektedir. Ben veya bir kişi üzerine oturan bir siyasi harekete karşı verdiğimiz mücadelenin aynının tekrarlandığını görmek bizi son derece üzmüştür. Bu sebeple böyle bir siyasi anlayış içinde olumlu bir sonuca ulaşmanın mümkün olmayacağına karar vermiş bulunuyoruz ve gerek partideki tüm görevlerimizden, gerekse İYİ Parti’den istifa ediyoruz” dedi.

YUSUF HALAÇOĞLU KİMDİR?

Yusuf Halaçoğlu, 10 Mayıs 1949 tarihinde Adana'nın Kozan ilçesinde dünyaya geldi. Çok iyi düzeyde Osmanlıca ve orta düzeyde Fransızca bilen Halaçoğlu, Fatma Nur Halaçoğlu ile evli idi. Eşinin 2010 yılında vefat etmesiyle Halaçoğlu 2017 yılında Neval Konuk ile evlendi. Halaçoğlu'nun ilk evliliğinden 4 çocuğu bulunmaktadır.

EĞİTİM HAYATI





1967 senesinde liseyi bitiren Yusuf Halaçoğlu 1971 senesinde İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yeniçağ Tarihi Kürsüsünden Fırka-i İslâhiye ve Kozan isimli lisans tezini hazırlayarak mezun oldu.




AKADEMİK KARİYERİ



1974 senesinde, mezunu olduğu İstanbul Üniversitesi'nde Yeniçağ Tarihi Kürsüsü asistanı olan Yusuf Halaçoğlu, 1978'de XVIII. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu'nda İskân Siyaseti adlı doktora tezi ile doktor oldu. 1982'de yardımcı doçentliğe, Nisan 1983'te ise Osmanlı İmparatorluğu'nda Menzil Teşkilâtı ve Yol Sistemi isimli doçentlik tezini hazırlayarak doçentliğe yükseldikten sonra Yusuf Halaçoğlu, 1983-84 öğretim döneminde bir yıl süreyle Elâzığ'da Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde görev yaptı.





Yusuf Halaçoğlu, 1989 yılında Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığına tayin edildi, 17 Aralık 1990'da ise genel müdür yardımcılığına getirilditen sonra, Osmanlı Arşivi'nin otomasyonunu başlattı. Bu görevinden 2 Mart 1992'de istifa edip Marmara Üniversitesi'ndeki görevine döndü ve 26 Ağustos 1992 tarihinde rektör yardımcısı oldu.





23 Ekim 1992'de rektör vekili ve Kasım 1992'de tekrar rektör yardımcılığında bulundu.





Yusuf Halaçoğlu, 21 Eylül 1993 tarihinde Türk Tarih Kurumu Başkanlığına getirildi. 23 Temmuz 2008'de, hâlen sürdürdüğü Gazi Üniversitesi'ndeki asli görevine iade edilmek üzere görevden alındı.



Yorumlar