Anasayfa /  Politika /  İyi parti

İYİ Parti teşkilatında ortalık karıştı

Kurulduğundan bu yana istifa haberlerinin eksik olmadığı İYİ Parti'den 70 partili daha yollarını ayırma kararı verdi. Ancak açıklama yapan il başkanı bu sayının gerçek olmadığını söyledi

Abone ol
Abone ol 18 Şubat 2019 18:56

MANİSA İYİ Parti'den ilginç haberler geldi. Manisa teşkilatı kurucularından ve il başkan yardımcısı Murat Türkekal, 70 partiliyle istifa ettiğini duyurdu.

Manisa Adliyesi önünde istifa eden partililerle gazetecilere açıklama yapan Türkekal, büyük umutlarla Türkiye'nin geleceğinin iyi olması, Atatürkçü, vatansever, Kuvayimilliye ruhu içinde bir cesur hareket için yola çıktıklarını ancak partinin genel başkanın emrinden çıkıp başka güç odaklarının emrine girdiğini savundu. 

KARŞI CEVAP GELDİ

Ancak bu açıklama sonrası  İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz’dan cevap gecikmedi. Eryılmaz da  düzenlediği basın toplantısında istifasını duyuranların partileriyle ilişkisinin bulunmadığını ileri sürdü. Eryılmaz, istifa açıklaması metinini okuyan Murat Türkekal'ın partiden ihraç edildiğini öne sürdü.

KAYYIM İLE ELE GEÇİRMEK İSTEDİLER

Türkekal’in ihraç gerekçesi olarak ise 15 gün önce partinin genel başkanı ve genel başkan yardımcılarına hakaret etmesi gösterildi. Teşkilatın kayyım yolu ile ele geçirilmek istendiğini belirten Eryılmaz konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugün 3-5 kişi İYİ Parti’den istifa etti. Bize kayyum davası açıldı. Mahkeme bu kayyum davasını açanların davalarını reddetti. Bunun üzerine figüranlara verilen görevler yerine getirilmek için çalışma başlattılar. Bugün de meclis üyeliklerinde yer bulamayacaklar ve kayyum davasında başarıya ulaşamayan hatta genel başkanımıza ve genel başkan yardımcılarımıza hakaretten disiplin suçu olarak partiden çıkarılma cezası verilen kişinin okuduğu metinle partimizden istifa ettiğini söylediler. Kesinlikle böyle bir şey yok.

BUGÜNÜN DEĞİL GEÇEN YILIN İSTİFASI

Metni okuyan kişi zaten partimizden ihraç edilmiş bir kişi. Geçen sene partiden istifa eden kişiyi bu sene bugün istifa ediyormuş gibi göstermek için arkadaşlar liste yayınlamış. Bunlardan birçoğunun kendilerinin haberi yok. Bunlardan 5-6 kişisi daha önceden partiyle ilişiğini kesmiş ya da disiplin cezasıyla partiden çıkarılmış insanlar. Yani açıklamaya 7-8 kişi geliyor verdikleri liste 70-80 kişi. Biz bunların oyunlarını biliyoruz. Bu oyunlarla Manisa’yı heba ettirmeyeceğiz."


Yorumlar