Anasayfa /  Politika /  İyi parti

İYİ Parti'den Binali Yıldırım çıkışı

Yavuz Ağıralioğlu, Binali Yıldırım için, “Önümüzdeki seçimlerde kim Meclis Başkanı olursa, bir bonus gibi İstanbul’u da yönetsin” dedi.

Abone ol
Abone ol 10 Ocak 2019 21:53

Binali Yıldırım’ı esprili bir şekilde eleştiren İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, “Önümüzdeki seçimlerde kim Meclis Başkanı olursa, bir bonus gibi İstanbul’u da yönetsin” dedi. 

İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Meclis'te konuştu. Binali yıldırım'ı eleştiren Yavuz Ağıralioğlu, "Bugün, Binali Bey, üstüne basa basa dedi ki: ‘Bırakmayacağım…’ Biz de İYİ Parti Grubu olarak mevzuyu çözmek için şöyle bir yol bulduk, " diye konuştu. İstanbul Belediye Başkanlığına aday olmasına karşın, Meclis Bakanlığı görevini bırakmayan Binali Yıldırım’a bir eleştiri de İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'ndan geldi. Ağıralioğlu,  “Bugün, Binali Bey, üstüne basa basa dedi ki: ‘Bırakmayacağım…’ Biz de İYİ Parti Grubu olarak mevzuyu çözmek için şöyle bir yol bulduk, onu arz edeyim: Şayet seçilebilirse Binali Bey, Meclis Başkanlığını bırakmasın, İYİ Parti Grubu olarak bizim teklifimiz budur" dedi.

Ağıralioğlu,   "Binali Bey aynı anda iki işi yapabilir; Sayın Cumhurbaşkanımız aynı anda dört işi yapabildiğine göre Binali Bey de dört işi değil, iki işi yapabilir" diye konuştu. Ağıralioğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: "Binali Bey Meclisi yönetmeye geldiğinde Celal Adan Bey İstanbul'a gider, o geldiğinde Levent Gök Bey gider, Mithat Sancar Bey gider. Yani bu seçim böyle olsun. Türk tipi bir yönetim diye çıkardığımız sistem içerisinde böyle bir avantaj olabilir.Türk tipi yönetim şeklinde bir şey daha ilave edelim. Önümüzdeki seçim bonus gibi, kim Meclis Başkanı olursa ona diyelim ki: ‘Bir de İstanbul Belediye Başkanlığını kazandınız.’ Böyle yapalım. Bizim teklifimiz budur." 


Yorumlar