Anasayfa /  Politika

İyi Parti lideri Meral Akşener'den, Elmalı davasıyla ilgili açıklama

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen Elmalı davasıyla ilgili konuşan Meral Akşener, "Bu korkunç suçun faillerinin aramızda geziyor olması kabul edilemez HSK soruşturması doğru yönde alınmış bir adımdır" ifadelerine yer verdi.

Abone ol
Abone ol 30 Haziran 2021 11:07

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen Elmalı davasıyla ilgili konuşan Meral Akşener, "Bu korkunç suçun faillerinin aramızda geziyor olması kabul edilemez HSK soruşturması doğru yönde alınmış bir adımdır" ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu Elmalı'da iki çocuğa cinsel istismar olayına tepki gösteren Akşener, "İstismara uğrayan çocuklarımızın, kadınlarımızın faillerinin serbest bırakıldığı bir yargı sisteminde öldürülesi dayak yiyen milletvekilleri, gazetecilerin faillerlerinin serbest bırakıldığı bir Türkiye. Elbette şaşırmadık. Bu korkunç suçun faillerinin aramızda geziyor olması kabul edilemez.

Çocuklar çizerek anlatmış, anlaması gerekenler anlamamış. Bu iki yavrumuz bize Allah'ın emanetidir. HSK soruşturması doğru yönde atılmış bir adımdır. Süreci yakından takip edeceğiz, her ne pahasına olursa olsun emanetlerimize sahip çıkacağız" dedi.

İşte Akşener'in konuşmasından satır başları:

"Danıştay göz göre göre Sayın Erdoğan'ın tek başına ortadan kaldırmasına cevaz vermiş oldu. Millet iradesinin tek temsilcisi olan TBMM'yi, yani milletimizi devre dışı bıraktı. Bu yargı üzerindeki vesayetin apaçık ispatıdır. Yargıda açtığın bu gedikler hem toplum vicdanı hem milletimizin devlete güvenini yaralıyor. Bozdun bu adalet kantarını, adalete hukuka kimsenin inancı kalmadı. Ne hukuk taklaları ne oldubittiler bizi yıldıramaz. Kadınların mücadelesi bizim mücadelemizdir

"BU ÖĞRENCİLERE NEDEN GICIK OLUYORSUNUZ?"

Siz bu öğrencilere neden gıcık oluyorsunuz? 1.5 yıldır zorluklarla eğitimlerine devam etmeye çalışan 2,6 milyon gencin önüne konulan sınavın bu kadar zor olmasının nedeni nedir? Niye intikam alıyorsunuz, ne yaptılar size? Salgın şartlarından derinden etkilendiler. Devletten beklenen bu durumu tersine çevirecek düzenlemeler yapmasıdır. Siz soruların formatlarını değiştirmeyi, sınavı iyice zorlaştırarak öğrencileri adeta cezalandırmayı tercih ettiniz. Böyle vicdansızlık olur mu? Yazıklar olsun hepinize"

Yorumlar