Anasayfa /  Politika

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 6'lı masaya geri döndü mü?

Geçtiğimiz gün 6'lı Masa'dan bir anda ayrılma kararı alarak sosyal medya da çok konuşulan İYİ Parti lideri Meral Akşener'in dün masaya geri döndüğü konuşuldu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 07 Mart 2023 13:00

Geçtiğimiz gün 6'lı Masa'dan bir anda ayrılma kararı alarak sosyal medya da çok konuşulan İYİ Parti lideri Meral Akşener'in dün masaya geri döndüğü konuşuldu. İşte detaylar...

CHP, DEVA, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin oluşturduğu 6'lı Masa'nın; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesi İYİ Parti'nin masayı terk etmesine sebep oldu.

"HERKESTEN DE İYİ YAPARIM"
Gelişmeler dikkatle takip edilirken Hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, katıldığı canlı yayında İYİ Parti ve Meral Akşener'den teklif gelmesi durumunda cumhurbaşkanı adayı olabileceğini söyledi. Talep gelmesi durumunda görevden kaçmayacağını dile getiren Ersan Şen, "Canımız feda, kanımız feda. Tereddütsüz… Karşılık varsa, yüce millet istiyorsa, karşılıksız bırakmayız. Millet çoban ateşini yakarsa uzak durmayız. Sayın Meral Akşener'den ve İYİ Parti'den böyle bir teklif gelirse elbette seve seve kabul ederim. Bu görevi yapacak kabiliyette olduğuma inanıyorum. Herkesten de iyi yaparım. Yeter ki millet teveccüh göstersin." ifadelerini kullandı.

AKŞENER REKLAM ARASINDA ŞEN'İ ARADI
Program devam ederken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Reklam arasında Meral Akşener tarafından arandığını dile getiren Ersan Şen, "Akşener, 'Bunda ciddi misiniz' dedi, 'Ciddiyim' dedim, görüşmek istedi. Muhtemelen bu hafta içinde bir görüşme gerçekleştireceğiz." dedi.

"ARAMANIN AMACI ADAYLIK DEĞİL TEŞEKKÜRDÜ"
Kulislerde Şen'in İYİ Parti'nin cumhurbaşkanı adayı olabileceği konuşulurken İYİ Parti milletvekili Ümit Dikbayır, Ersan Şen sorusuna ise katıldığı canlı yayında şöyle cevap verdi: "Genel Başkanımız, adaylık konusunu herkesle istişare eder, herkesle görüşür. Ersan Şen'i adaylık teklif etmek için aramadı. Olur mu öyle şey? Aramanın amacı adaylık değil teşekkürdü." dedi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU
Meral Akşener ise dün önce İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş ile sonra da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşme trafiğ sonrası masadaki kriz aşıldı ve Akşener 6'lı Masa toplantısına katıldı. Bu gelişmenin ardından Şen'in ismi Twitter'da gündem oldu.

Yorumlar