Anasayfa /  Politika

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den İsveç'e tepki dolu sözler!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İsveç'te Kuran-ı Kerim yakma eylemini eleştirdi. Akşener "Hangi dinden olursa olsun herhangi bir kutsal kitabı yakmaya kalkışmak ve bizim kitabımızı yakmaya kalkışmak ve İsveç hükümetinin buna insan hakları çerçevesinde izin vermesini şiddetli biçimde kınıyorum. Vandal, şerefsiz, ahlaksız." dedi.

Abone ol
Abone ol 22 Ocak 2023 20:55

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Şanlıurfa İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu.

'Siz bu ülkenin kaderini değiştirenlersiniz'

Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye’nin o kadim devlet anlayışının yok edildiği, kerim devlet anlayışının ise tamamen ortadan kalktığı bir ucube sistemle karşı karşıya kaldık.

O beraber çalıştığımız 2017, bugün karşınızda olmamı sağlayan dönemdir. 43 il gezmişim, o illerin çoğunda salon bulamadık. Kendi şehrimizde yaptığımız toplantı basıldı.

Kütahya’da salon bulamadık. Yani paramızla bulamadık. Bir başka şehirde salon bulduk, salon son anda iptal edildi; biz otoparkta toplandık.

O kadar baskıya, tehdide rağmen bu salonu şereflendirebilmek zaten çok büyük bir gurur kaynağı. Siz bu ülkenin kaderini değiştirenlersiniz. Bu ülkenin yarınlara umutla bakmayı sağlayanlarsınız. 

'Yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat!'

Bugün 1950’li hatırlamıyoruz muhteremler, bugün 14 Mayıs’ta 1946’yı hatırlıyoruz biz. Kifayetsiz danışmalarla çalışıp siyasi tarihimizi bilmeyen muhteremler bugün 73 yıl sonrayı kendiniz yaşatıyorsunuz, biz onu değiştireceğiz. Mayıslar bizimdir, yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat!

İsveç'e tepki

(Stockholm'de Kuran-ı Kerim'in yakılması) Vandal, şerefsiz, ahlaksız...

Bugüne kadar hangi dinden olursa olsun herhangi bir kutsal kitabı yakmaya kalkışmak ve bizim kitabımızı yakmaya kalkışmak ve İsveç hükümetinin buna insan hakları çerçevesinde izin vermesini şiddetli biçimde kınıyorum.

Bunu yapmaya kalkışanları şerefsiz ve ahlaksız olarak ilan ediyorum. İktidar partisine düşen bu eylemin sonuçlarını İsveç hükümetinin ödemesini sağlamaktır."

Yorumlar