Bayramda ekmek yapımından baklavaya açmaya terfi ettik!

Öncelikle büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öper hemen konuya giriş yapalım derim. Bayramda bir sokağa çıkma yasağı ve koronavirüsün izleri ile karşı karşıyayız. Mecbur akıl ve bilincimizi her duygunun üzerinde tutarak bu illetten kurtulmak için her yolu deneyeceğiz. Bayram bittiği gün evlerde ziyaretler başlar diye dedikodular çıkıyor. Aman diyelim! Öpüşmek, sarılmak ve oturmaya gitmek yok. Ayrıca whatsapp gruplarında ekmekten baklava ustası olmaya terfi ettiğimizi söyleyebilirim. Bayram instagram hikayelerini ve akışlarında paylaşılacak fotoğrafları görür gibiyim. Bence bu bayram o kadar da sıkılmayacağız. Yıllar önce gidilen bayram ziyaretleri, kahve ve baklava anıları, bayramlık kıyafetlerle çekilen kareler ve tabi ki küçüklük anılarımız…

Aile ile bayramda nasıl vakit geçirilir?

Bayramda kazananlar belli iletişim sektörü, fırıncı, tatlıcı ve marketler... O kadar malzeme aldık ki mutfağa girmek şart oldu, ondan kaçamayız. Baklava, ekmek, Amerikan veya rus salatası bu hassas konu çünkü kimi Amerikan der kimi rus hala kesin bir kanı yok. Ayrıca su böreği ve saatler süren ve 5 dakikada tüketilen sinir bozucu yaprak sarması bayram sofralarımızı süsleyen ikramlıklardan olacak.

Ardından elimizden düşürmediğimiz telefon ile sosyal medyada gözleri kanatacak bilimum gıda ve anılar paylaşımları gelsin. Akabinde başlasın mani dolu bayram mesajları tabi önce arama motorlarında en güzel bayram mesajlarını aratmayı unutmayın. Otomatik mesajlara 5 yıldır cevap vermiyorum o yüzden otomatik bayram mesajları atmayın derim. İyi bayramlar! yazın ama kendiniz yazın. Turkcell, Türk Telekom, Vodafone ve sayamadığım şirketler bir güzellik yapsa da bayramda şöyle heybetli bir bedava internet verse güzel olmaz mı? Buradan Murat Övüç’e sesleniyorum. Alırsa bu yardımı o alır, yalan yok.

Karantina günlerinde aile ile izlenecek en güzel filmler

Bayram günü evde olacağımız için en eğlenceli aktivite film izlemek olacaktır. Aile ile izlenebilecek Türk filmlerine şöyle bir göz atalım! İlk başta izlemenizin şart olduğu aile filmlerine bakalım. Burada Çağan Irmak çıkıyor karşımıza ve onun muhteşem kalbini koyduğu ustaların yer aldığı filmler ki ben onlara hayatın ta kendisi diyorum. İlk olarak size Babam ve Oğlum filmini öneriyorum. Söze gerek yok, tek kelime ile harikadır. Bizi Hatırla, Dedemin İnsanları, Nadide Hayat, Unutursam Fısılda gibi birçok Çağan Irmak imzasını taşıyan filmleri şiddetle tavsiye ediyorum. Yılmaz Erdoğan’a uzanırsak IMDB 7,1 verse de Ekşi Elmalar yapımlardan biri. Kıpır kıpır eğlenceli istiyorsanız Aile Arasında, Demet Evgar, Ayta Sözeri ve Engin Günaydın’ın muhteşem oyunculuğu ile güle oynaya izleyebileceğiniz bir komedi. Gülse Birsel farkını ortaya koyuyor. İzlenecek en güzel filmlerin arasına tabi Ayla olmaz ise o liste eksik kalır. Spekülasyonlar olsa da Ayla, 8,5 derece ile IMDB de parlayan bir yıldız gibi ışıldıyor.

Nice salgınlar atlatıldı, bu da geçecek. Eski bayramlar çok yakın..Amerikan başkanları gibi mesajlar veriyor gibi görünmesin ama gerçekten elele birlikte bu virüsün pençesinden kurtulabiliriz. Biraz evde kalacağız, hijyen kuralları ve sosyal mesafe durum bu! Çünkü bu virüs ırk, dil, din ya da renk ayırımı yapmıyor. Tek kurtuluş nasıl korunacağımızı bilmekten geçiyor.

İyi bayramlar!

 

Yorumlar