Anasayfa /  Spor

İtalyanlardan skandal tavır! Şenol Güneş çıldırdı

Türkiye, EURO 2020'nin açılışında İtalya ile kozlarını paylaşacak. Tüm dünyanın gözü Roma'daki randevuda olacak. Pandemiyi bahane ederek bilet konusunda Türk taraftarlara büyük zorluklar çıkartan İtalyanlar, Şenol Güneş'i de çıldırttı

Abone ol
Abone ol 11 Haziran 2021 13:20

Türkiye, EURO 2020'nin açılışında İtalya ile kozlarını paylaşacak. Tüm dünyanın gözü Roma'daki randevuda olacak. Pandemiyi bahane ederek bilet konusunda Türk taraftarlara büyük zorluklar çıkartan İtalyanlar, Şenol Güneş'i de çıldırttı. 

2002'deki dünya üçüncülüğü ve EURO 2008'deki yarı finalle göğsümüzü kabartan A Milli Takımımız, bu gece Roma Olimpiyat Stadı'nda yeni bir maceraya yelken açıyor. Ay-Yıldızlılar'ın hedefi, EURO 2020'de bu başarıları bir üst seviyeye taşımak...

Açılış maçında karşılaşacağımız İtalya, son dönemde oldukça formda. Üst üste oynadığı 27 maçta mağlubiyet yüzü görmeyen, 7 maçtır da gol yemeyen Gök Maviler, kağıt üzerinde favori ancak bizim için imkânsız diye bir şey yok. Bunu daha önce turnuvalarda pek çok kez gösterdik. Yine göstermeye hazırız…

Türkiye, Bizim Çocuklar'a inanıyor, Bizim Çocuklar da kendilerine... Ellimizde bayraklar, nefesimizi tuttuk bekliyoruz. Yenin şu İtalya'yı, 80 milyona yaşatın bayramı...

MEHMET ÖZCAN'IN ROMA İZLENİMLERİ

1- EURO 2020'nin açılış maçında Roma Olimpiyat Stadı'nda yerini alacak şanslı 23 bin kişiden biriyim. Ancak bu hiç kolay olmadı...

Önce UEFA'ya uzun süre onaylanmayan akreditasyonum için birkaç e-mail atmak zorunda kaldım. UEFA sorunu çözüldükten sonra bu kez İtalya Konsolosluğu kılı kırk yarmaya başladı! İtalyanlar'ın pandemiyi bahane ederek vize konusunda siyasi tavır takındıklarını anlamak zor değildi...

2- Öğlene doğru Roma Havalimanı'na iner inmez İngilizce yazılı KOVİD-19 test sonucumuzu İtalyan memurlara ilettik ve 2 günlük Roma maceramız başladı. İlk durak, Milli Takım'ı düşünerek Roma ile özdeşleşen Aşk Çeşmesi idi. Ülkemizden getirdiğimiz madeni bozuk paraları, Türkiye'nin şampiyonluğunu dileyerek 'Piazza di Trevi' olarak bilinen çeşmeye attık.

3- Akşamki basın toplantısı öncesinde şehirde havayı solumak adına şehir merkezini gezdim. Dış cephesine Türk bayrağı asıp oteline Avrupa'dan gelecek Türkleri çekmeye çalışanlar gözümüze çarptı. İtalya gibi başkent Roma da pandeminin artçı şokunu turist sayısının azalmasıyla yaşıyor.

ŞENOL GÜNEŞ'İ ÇILDIRTTILAR

Pandemiyi bahane ederek bilet konusunda Türk taraftarlara büyük zorluklar çıkartan İtalyanlar, Şenol Güneş'i de çıldırttı.

İtalyan yetkililer, dünkü basın toplantısı öncesinde tecrübeli hocanın ateşini tam 4 kere ölçmeye çalışınca Güneş bu duruma oldukça sinirlendirdi.

MURAT ÖZBOSTAN - İTALYA MAÇINI ARTIK YAŞAYIN!

Türk futbol tarihinin en önemli gecelerinden birine tanıklık edeceğiz. Avrupa Futbol Şampiyonası'nın açılış maçında İtalya ile oynayacağız.

Dünyanın gözü bu maçta olacak. 250'den fazla ülke bu dev şöleni canlı yayınlayacak. Hepimizin kalbi Ay-Yıldızlı Takımımız için çarpacak.

İtalya, günlerdir iliklerine kadar bu karşılaşmayı yaşıyor. Çizme basını, Türkiye'yi manşetlerine taşıyor. İtalyanlar, 27 maçtır yenilmeyen takımlarını heyecanla bekliyor.

Biz ise kısır çekişmelerin içindeyiz yine. Limitler, yabancı sayısı, yayın meselesi, transfer gibi konularla boğuşuyoruz. Lig bittikten sonra 3-5 gün içinde açıklanabilecek konularla 25 gündür uğraşıyoruz.

 Neden? TFF açıklama yapıyor. Kulüpler Birliği sayfa sayfa belge yayınlıyor. Hepsi birer ültimatom gibi. Kavga, gerilim, çatışma kokuyor satırlar. Birkaç satır da Milli Takım için yayınlasaydınız keşke! Böyle maçlar tarihin sayfalarında ancak bir kez yaşanır.

Türkiye'den pandemiyi bahane ederek vatandaşlarımıza maç için izin vermeyen İtalyan hükümetine ve dünyaya bu gece en güzel yanıtı inşallah sahada veririz.

 

 

Yorumlar