Anasayfa /  Dünya

İtalya'da yangınlarında kötü haber! Milyonlarca bal arısı yok oldu...

İtalya'da özellikle güney bölgelerinde etkili olan orman yangınlarıyla mücadele sürerken Sardinya adasında yangınlar nedeniyle milyonlarca bal arısı yok oldu.

Abone ol
Abone ol 07 Ağustos 2021 13:50

Ülkenin en büyük çevre örgütlerinden Legambiente'nin BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamaya göre Sardinya'daki yangınlarda en az 30 milyon bal arısının öldüğü tahmin ediliyor. Legambiente, adada şu ana kadar 650 arı kovanının yangınlarda yok olduğunu belirtti.

Sardinya adasındaki bal üreticilerini bir araya getiren Terrantiga Sardinyalı Arıcılar Örgütü Başkanı Francesco Caboni de yerel basına yaptığı açıklamalarda, "Sadece bizim üyelerimizin 300-600 arı kovanı kaybettiğini hesaplıyoruz, her bir kovanda 50 bin arı olduğunu düşünürsek bu 15-30 milyon arı demektir" dedi. Caboni, ada çapında toplam kaybınsa binlerce kovana ulaştığını tahmin ettiklerini söyledi.

Sardinya'da Temmuz sonunda özellikle Oristano kenti çevresinde etkili olan orman yangınlarında 20 bin hektarın üzerinde alanın yandığı hesaplanıyor.

Yangınların arıcılık sektörüne de darbe vurması üzerine çevre örgütleri bilinçlendirme ve yardım kampanyaları düzenliyor. Legambiente, adadaki arıcılara destek için bir bağış kampanyası başlattı.

Yorumlar